Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Taula Executiva
01.11.2015

Creixem cantant

TAEX 2014/15
Quan busquem en els records els moments més significatius d’uns campaments o una activitat que hem fet en el cau, de ben segur que sovint ens apareix per alguna banda una guitarra i un cançoner. Sense que ens importi gaire si la guitarra disposa de totes les cordes, ni si afinem molt o poc, la cançó ens acompanya en molts moments del cau: mentre pugem un cim, quan fem un foc de camp, durant una vetllada d’estels o senzillament gaudint d’una tarda de pluja dins la tenda.

Ens identifiquem de seguida amb la frase que diu que “un escolta somriu i canta davant les dificultats” perquè ens activa aquella part més essencial per afrontar els reptes amb una actitud positiva. Però a la vegada, cantar també és una forma d’expressar i compartir la nostra alegria. Cantar ens ajuda a ser persones més felices. Ens ajuda a créixer.

La cançó ha estat i segueix sent un recurs per aprendre a reflexionar, a expressar el nostre sentit crític sobre el que passa al nostre voltant. I a la vegada, és una forma per compartir l’alegria i l’estima cap al nostre entorn, per crear caliu i comunitat, per ritualitzar i celebrar moments importants.

Així doncs, us animem a llegir aquest número d’El Correu, que volem dedicar a la cançó aprofitant que és l’eix de curs d’aquest any. Perquè volem que cantar i ballar segueixin sent un joc indissociable de la nostra forma d’entendre l’escoltisme i el guiatge. Afineu les guitarres, escalfeu la veu, i endavant!

Font: El Correu 93, editorial. Tardor 2015


Comparteix