Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Taula Executiva
10.05.2016

La identitat escolta i guia més enllà del cau

TAEX curs 2015-16
Moltes vegades ens hem reconegut entre escoltes i guies més enllà del cau, per una manera de ser i de fer, d’implicar-nos i de liderar, de treballar per allò que creiem i amb dinàmiques positives. I segurament ens preguntarem: “Per què? Què és el que compartim i ens dóna uns trets diferencials?” Al cau aprenem a espavilar-nos, amb tot el que això comporta! Som ja que els valors que com a caps i entre els mateixos infants transmetem ens defineixen com a escoltes: compromís, esperit crític, voluntariat, servei, participació, treball en equip… I fem d’acord amb un mètode que hem interioritzat tant que massa vegades el treballem sense ser-ne conscients. 

Per fer una tasca educativa de qualitat i aconseguir que els nostres infants i joves s’impregnin i desenvolupin aquesta identitat escolta, hem de treballar el Mètode de forma conscient. Hem de saber aprofitar els campaments i els espais vivencials de cada cap de setmana, fer bons projectes, treballar l’espiritualitat des del Mètode i viure la natura amb tot el seu potencial. Tots aquests elements, entre d’altres, ens ajudaran a créixer i a fer créixer els nostres infants i joves, i també els companys, i a millorar dia a dia sent coherents amb nosaltres mateixos. 

I ens adonarem que tenim una vinculació especial amb totes les persones que en algun moment o altre han viscut l’escoltisme. Perquè el Moviment és una escola de vida i, com sempre s’ha dit, un és escolta per tota la vida, i porta la identitat escolta i guia més enllà del cau.
 


Comparteix