Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Natàlia Prat Cap de l’AEiG Movi de Tous
20.05.2016

Obrint els ulls a viure el present amb coherència

Natàlia Prat


Descriure l’experiència MISC es fa difícil. No és fàcil plasmar en paraules les sensacions i les emocions que experimentes en els pocs dies viscuts entre el frenètic ritme diürn i la antagònica pau i silenci nocturn del Monestir o en els màgics racons amagats de la muntanya.

El MISC m’ha donat la oportunitat de trobar-me amb el meu jo intern, que arribava un dissabte a la plaça de Montserrat preocupat, estressat, amb molts dubtes, i amb moltes ganes de frenar i oblidar per uns dies tot allò que quedés més enllà de les fronteres montserratines.

Va ser un bon començar per baixar les marxes a Sant Benet. Treballant la ceràmica i amb una conversa intensa, profunda i serena amb la germana Montserrat, que va aconseguir transmetre’ns la seguretat que ens falla moltes vegades, que si creiem en els nostres ideals

« Vaig retrobar-me amb mi, amb el meu passat i el meu present, amb la terra i la vida, l’amor, els valors i les conviccions. »

la vida ens posarà davant allò que mereixem i que la vertadera riquesa la trobarem en la senzillesa i l’alegria.

I els dies següents, gràcies als dossiers que el MISC han treballat al detall, amb el mapa de la muntanya en mà i al ritme que vaig necessitar en cada moment, vaig retrobar-me amb mi, amb el meu passat i el meu present, amb la terra i la vida, l’amor, els valors i les conviccions, tancant amb aquelles coses que encara em coïen per dins i obrint els ulls a viure el present amb coherència i amb un projecte de vida una mica més definit. Agafant encara més ganes de transmetre-ho a aquells que tinc al voltant en el meu dia a dia i molt especialment al cau i als nens i joves.

Uns dossiers que en cap moment t’obliguen a res, ni treballen en un única creença sinó que són totalment oberts a qualsevol pensament, fe o ideal i permeten treballar l’espiritualitat en totes les dimensions que un mateix es proposi. Van ser quatre dies, que hagués allargat si hagués pogut, que van donar per fer casi totes les activitats amb la tranquil·litat

« Els materials del MISC permeten treballar l’espiritualitat en totes les dimensions que un mateix es proposi. »

necessària. Sé que el MISC ens deixa les portes ben obertes i que hi tornaré.

Vull donar immensament les gràcies als que van fer l’esforç en el seu dia d’idear aquest projecte i de fer-lo realitat. Així com també em sento molt agraïda per a tota la gent que, de casualitat, vaig trobar aquells dies, coneguts i desconeguts i que van fer de la meva estada una vivència encara més intensa.

Torno amb la certesa que som aquí per estimar; de fet, que som fets d’estimar.


Comparteix