Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Taula Executiva
26.07.2016

Eduquem en el lideratge


Taula Executiva curs 2015-16
La vida en petit grup i el treball en equip són importantíssims en l’escoltisme i guiatge. I allí on hi ha un grup amb un objectiu comú, hi ha processos de lideratge. Què tenen en comú el cap de patrulla, el cap d’unitat, els membres de l’equip d’agrupament i de demarcació, i totes aquelles persones que assumim alguna responsabilitat en un grup?

En la nostra manera d’entendre, no han de ser manaires ni mers gestors. No poden estar desconnectats del grup, sinó que han de participar com un més en el projecte. No lideren els altres, sinó que lideren amb els altres. 

Són com un ocell que vola en estol. Obren camí sense obligar. Comparteixen la visió de cap a on vola el grup. Troben sentit. Tenen cura de cada membre de l’equip. I s’emmirallen en referents: potser un cap que van tenir ja fa un temps…

La seva principal missió és fer equip, apoderar, propiciar que neixin altres lideratges dins del mateix grup. Fer que les coses passin. I fer-ho buscant la coherència entre el projecte compartit i els propis valors i conviccions. Generar el canvi des del creixement de les persones.

Però el lideratge és més complex que tot això, perquè una persona no és un rol, ni un rol és una persona. Potser els escoltes eduquem en el lideratge i podem liderar projectes per transformar la societat. Potser també es pot aplicar a cada persona: com liderem les nostres pròpies vides?

Núria Montanyà, Ignasi Nani Llobera, Albert Sangrà, Marta Miarons, Ainhoa Huguet i Jordi Font, membres de la Taula Executiva.

Font: El Correu 95, Editorial pàg. 3. Estiu 2016


Etiquetes

Comparteix