Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Mar Olivé Truc de l'AEiG Salvador Espriu
05.10.2016

Truc és el que fem per millorar el que som

Mar Olivé


Truc és definir els nostres gustos a través de projectes i descobertes.
Truc és formar-nos com a persones, és créixer com a éssers que saben viure i conviure en societat i en comunitat.
Truc és aprendre a confiar en les altres i en una mateixa per acabar fent que les demés confiïn en elles mateixes i en la resta.

« Truc és formar-nos com a persones, és créixer com a éssers que saben viure i conviure en societat i en comunitat. »

Truc és aprendre a escoltar perquè et parlin i aprendre a parlar perquè t'escoltin.
Truc és obrir-se i connectar amb les altres, és ser sincera amb tu mateixa i amb les altres, ser tendre i donar una part de la raó a qui pensa totalment diferent de tu per arribar a una conclusió en un punt entremig.

Truc és discutir molt, però discutir per arribar a moltíssims acords.
Truc és rallar-se per tonteries però acabar arribant a bon port...i perdre el tren! I perdre el tren amb tendes nostres dins del tren perdut! Tot i així, Truc, és saber que si perds el tren, no el perds sola!
Truc és tirar del carro i deixar-lo anar perquè algú altre puguin agafar aquest rol, adoptar diferents formes dins el grup, moure’s.
Truc és ser aire, ser aire en moviment, ser vent, per fluir i anar canviant de postura per trobar la més còmoda per a totes, per equilibrar-nos, perquè ningunes facin de més i ningunes de menys.

Truc és jugar a ser grans, però jugant.

« És discutir molt, però discutir per arribar a moltíssims acords. »

Truc és ser suficientment grans com per jugar a ser petits. Truc és ser suficientment grans com per a comportar-nos com Llúdrigues.
Truc és ser unitat, és estar-hi per a petar-nos els granets mútuament, fer-nos trenes mútuament, recolzar-nos mútuament i avançar plegades.
Truc és conviure enfortint la nostra consciència de grup, és entrar en una espiral d'energia per no voler-ne sortir, perquè Truc és saber que qui tens davant, darrera o al costat confia en tu i en si mateixa, que creu fermament que segur que avui ens firmen!
És portar sempre la cantimplora a mitges, sempre mig plena, mai mig buida. Malgastar casi tota l’aigua i intentar racionar la resta. És reaccionar ràpid, o almenys intentar-ho.
 
Truc és fer-se la motxilla de “per si a

« És conviure enfortint la nostra consciència de grup »

casos”
Truc és fer l'olor de la suor de les altres!
Truc és no evitar-lo, habitar-lo, el riure!
Truc és deixar que tot, simplement, succeeixi!

Truc és... Saps quan tornes d’uns campaments que et sents com els taps de les cantimplores que ja no encaixen perquè ho han donat tot durant la ruta? Doncs Truc és això. Truc és donar-ho tot! És sentir-se tant imprescindible com els taps de les cantimplores de ruta!

Truc és estar a tope d'energia!
Truc és saber que tot i que caminant sola es va més ràpid, caminant acompanyada s'arriba més lluny!
Truc és arribar al cim de la muntanya per adonar-nos que encara ens en queden moltes més per pujar, per a pujar plegades!
 
LA CLAU ÉS FER PINYA
-Truc és la freqüència de l'energia que ens transmetem mútuament-
TRUC ÉS EL QUE FEM PER MILLORAR EL QUE SOM
TRUC SOM
TRUC és NOSALTRES
TRUC SOM NOSALTRES


(Aquest text és un extret de l'escrit que vaig regalar a les meves companyes de Truc en el moment de comiat abans de marxar a estudiar a l'estranger.)


Etiquetes

Comparteix