Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Berta Mendoza Cap de l’AEiG Sant Narcís de Girona. Participant en la Roverway 2016
09.11.2016

Una experiència internacional
Aquest estiu he tingut l’oportunitat d’anar a la Roverway, una macrotrobada d’àmbit europeu que es va celebrar a França.

Quan vas a una trobada d’aquestes dimensions no saps ben bé què esperes trobar-hi. Saps que coneixeràs molta gent, que passareu moltes estones junts i que us fareu molt amics, i saps que l’últim dia acabaràs plorant perquè no vols marxar a casa. 

De fet, quan jo anava cap a França no sabia

« Quan vas a una trobada d’aquestes dimensions no saps ben bé què esperes trobar-hi »

què pensar: “Podré aportar el màxim de mi? Faré amics? Faré bé la meva feina?” Quan formes part de l’organització d’una trobada així mil preguntes et vénen al cap, però un cop poses el peu al campament saps que tot sortirà bé, perquè no pot sortir de cap altra manera.

Totes les activitats de macrotrobades poden fer una mica de mandra al principi: “Ara seu que farem una xerrada, ara vine que juguem, ara corre, ara escolta…”, però com que hi ha tanta gent interessant i amb tants punts de vista diferents al final el temps passa volant i ni t’adones que ja s’ha acabat l’activitat.

Quan tens temps lliure al cau, normalment busques una ombra on estirar-te i fer una migdiada o descansar una estona, però en un lloc com aquest això no et passa pel cap ni una sola vegada! Et trobes envoltat de gent que ve de mil llocs diferents amb ganes de conèixer gent nova, cultures noves i d’intercanviar el fulard amb tu, i no tens ganes ni de pensar a anar a dormir, perquè és menys temps que passaràs coneixent nous amics!

Assistir a una macrotrobada d’aquest nivell pot ser que faci por al principi, però si tantes persones (5.000), de tants llocs diferents del món, es poden entendre i treballar perquè un esdeveniment així funcioni, no hi ha d’haver motiu perquè faci por i pugui sortir millor que bé.

Font: El Correu 96, secció MEG Opina, pàg.12. Tardor 2016


Comparteix