Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Taula Executiva
07.04.2017

​De la transformació personal a la transformació social

Núria Montanyà, Ignasi Nani Llobera, Albert Sangrà, Marta Miarons, Ainhoa Huguet, Jaume Agustí i Jordi Font, membres de la Taula Executiva curs 2016-17
Una tasca voluntària que fem amb passió i generositat. Un mètode educatiu amb el qual aprenem a ser útils i a fer servei. Un projecte de branca cara enfora i obert al barri. Un petit grup en què el gran ajuda el petit. Un compromís, una promesa. I el repte de deixar el món millor de com l’hem trobat. 

Els escoltes i guies eduquem per a la transformació social. I és des del servei que som, fem, transformem. Perquè el servei és un element inherent i transversal a la nostra proposta ideològica i metodològica. És una actitud, una eina educativa i una acció: donar sense rebre res a canvi, fer per fer feliços els altres, oferir per créixer i per viure una experiència significativa!

El nostre mètode i la vida en grup ens hi porten. El treball en equip, el joc institucional, el progrés personal, el compromís i la fraternitat universal són els dinamismes del nostre projecte educatiu, els que ens permeten experimentar una autèntica transformació personal que ens porta a prendre consciència i a passar a l’acció. Donant a conèixer la nostra tasca als nostres municipis. Obrint les nostres activitats i compartint els nostres valors. Oferint projectes per a la gent del nostre barri. Contribuint a millorar l’entorn. Construint el model de país que volem participant-hi, implicant-nos-hi, incidint-hi. I treballant de valent per oferir una proposta educativa de qualitat que ens permeti tenir impacte i aconseguir una transformació social. 

Sempre a punt i tant com puc!

Font: El Correu 97, Editorial pàg. 3. Primavera 2017


Etiquetes

Comparteix