Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Laura Coma Excap d’agrupament i responsable pedagògica de l’AEiG Collformic
27.03.2017

Quina relació tenim els agrupaments amb el nostre entorn?
L’impacte social que pot aconseguir un agrupament i els seus projectes està majoritàriament aplicat al seu entorn més immediat (barri, poble o ciutat) i a les persones que hi viuen. 

L’agrupament, com a entitat, és un agent educatiu més de cada territori i, per tant, ha de participar i implicar-s’hi, per fer arribar el missatge de l’escoltisme i el guiatge a més gent. Amb l’obertura de l’AEiG Collformic vam donar a conèixer Minyons Escoltes i Guies de Catalunya a molta gent, i ho vam aconseguir sent una entitat implicada i participativa en el nostre entorn. Vam tenir l’oportunitat de veure que és molt important que, a part de realitzar les nostres activitats com a agrupament, tinguem visió de territori i que sortim dels nostres locals per implicar-nos en la vida associativa. Com a Collformic, ens vam implicar en l’associació de veïns i en un col·lectiu d’entitats que treballava per millorar el barri del Remei de Vic. Vam elaborar projectes juntament amb aquestes entitats per tal de millorar el barri i vam participar des dels inicis en la seva creació i el seu desenvolupament.

Els agrupaments també aconsegueixen un impacte social sobre les famílies i els infants. És important que les nostres famílies també participin de les ofertes d’activitats d’aquests entorns, per això els caps i les queles hem de motivar-los a participar activament.  Mitjançant els agrupaments podem aconseguir que els nostres infants i joves siguin persones implicades en el seu entorn i que en un futur, un cop hagin acabat la seva vida com a agents actius dins l’escoltisme, puguin ser agents actius dins els seus territoris, i d’aquesta manera continuïn deixant el món millor de com l’han trobat.

Font: El Correu 97, secció MEG Opina, pàg.12. Primavera 2017


Etiquetes

Comparteix