Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Camil·la Sánchez Benítez Comissió de Mètode i Branques
19.06.2017

Formacions per aprofundir en la metodologia escolta de les diferents unitats

Camil·la Sánchez


El temps passa de pressa i avui podem dir que ja fa més d’un parell d’anys a la Taula Pedagògica de Minyons va sorgir amb molta il·lusió la iniciativa de crear una nova tipologia de formacions. La nostra intenció era idear unes petites càpsules formatives semblants a FORTRUC i destinades a aprofundir en la metodologia escolta de les diferents unitats, però no només això, sinó alhora, crear espais on donar recursos als i les caps de les diferents

« Ens encanta poder palpar la voluntat que tenim constantment els i les caps de formar-nos i de no parar d’aprendre »

branques dels agrupaments, convertint-los també en llocs d’intercanvi de sensacions i experiències per tal d’emprendre amb seguretat, convenciment i motxilles més carregades de vivències i coneixença entre iguals la brutal experiència de ser cap.
 
A poc a poc, aquesta intenció s’ha anat materialitzant i convertint en realitat. Aquest ha sigut el segon any consecutiu que es duu a terme la formació de Castors i Llúdrigues, i hem estrenat per primera vegada i amb molta il·lusió la formació de Pioners i Caravel·les. Totes dues formacions han tingut molt èxit, èxit tant per el nombre de persones que han volgut llençar-se a provar aquesta iniciativa, com per tot el caliu i màgia que s’han generat en totes dues formacions. Ens encanta poder palpar la voluntat que tenim constantment els i les caps de formar-nos i de no parar d’aprendre, de la mateixa manera que ens nodreix veure que la millor experiència ha sigut sens dubte l’aprenentatge compartit, i això, n’estem segurs, no té aturador.
 
Volem que aquestes formacions de Mètode siguin espais de creació, llocs on plegats ens acompanyem en els aprenentatges i on es comparteixin moments i experiències, però també volem que siguin llocs on veure les diferències entre

« Volem que aquestes formacions de Mètode siguin espais de creació on poder enriquir-nos els uns i els altres i fer créixer el mètode escolta. »

els agrupaments i les maneres de fer, per tal de poder enriquir-nos els uns i els altres i poder continuar fent créixer el mètode escolta i repartint les seves llavors arreu del territori.
 
La intenció, però, és no quedar-se aquí i continuar creixent, obrint de cara l’any vinent una nova formació destinada a caps de Llops i Daines i deixant per un futur proper l’obertura d’una formació destinada a caps de Ràngers i Noies Guia, creant així espais on tots els caps puguin compartir la seva experiència i ajudar-se a fer-se encara més grans mútuament.
 
Us animem que, si us ve de gust, us engresqueu a formar part d’aquest projecte que clarament es fa molt més bonic i complet amb la participació, l’experiència i l’opinió de tots i totes. La nostra intenció és que a la llarga les formacions puguin realitzar-se a l’inici de curs, per tal de poder acumular més eines per poder emprendre el projecte d’un nou curs. Gràcies a tots i totes els que hi heu participat i gràcies també als que a poc a poc i si us ve de gust, anireu formant part d’aquesta iniciativa.


Etiquetes

Comparteix