Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Olga Targa i Ferran Armengol Formadora i formant del Monogràfic FORPIC
11.07.2017

El primer any de FORPIC, un èxit

Ferran Armengol i Olga Targa


« Encarem l’any que ve amb moltes ganes de continuar aquest projecte, consolidar-lo i que esdevingui una eina més de formació de l’escoltisme. »

Se’ns va platejar un repte, i nosaltres, les formadores de FORPIC, ens hi vam tirar de cap. Al principi no sabíem ni on ens posàvem... però a poc a poc les coses van anar agafant el seu rumb i del no-res vam treure una formació. El divendres de FORPIC estàvem histèriques, amb mil preguntes i amb el gran dubte... sortirà bé? La resposta és sí, vam gaudir d’un gran cap de setmana molt intens, amb unes formants amb moltes inquietuds i opinions que van generar grans debats on tothom va dir la seva i, sobretot, ens vam endur molt més del que vam aportar. Ara ens tornem a plantejar mil preguntes per millorar, així, encarem l’any que ve, amb moltes ganes de continuar aquest projecte, consolidar-lo i que esdevingui una eina més de formació de l’escoltisme.
 
Olga Targa
Formadora de FORPIC (AEiG Ramon Folch)

 

« Ens enduem un dubte: Com afrontem el gran repte de ser referent de les joves d’avui en dia? No ho sabem. »

La unitat de PiC és, sens dubte, sinònim de discrepància. Sigui a la unitat o a l’agrupament. Sigui el mètode, el projecte o els límits. La discòrdia és un bon senyal, perquè significa opinió, reflexió, idees...  I tot això era el que buscàvem (i vam trobar) les participants de FORPiC. Llocs comuns i diversitat de perspectives. I debat, que en fa molta falta. I, entre tant, se’ns va fer curta. Ha estat el primer any de FORPiC i l’experiment ha sigut un èxit. Ara toca ampliar a dos caps de setmana i consolidar-lo. Ens enduem un dubte: com afrontem el gran repte de ser referent de les joves d’avui en dia? No ho sabem. De moment cantarem i caminarem al seu costat, i potser descobrim que tenen molt a dir.
 
Ferran Armengol
Formant de FORPIC (AEiG Mare de Deu de Montserrat)


Etiquetes

Comparteix