Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Taula Executiva
17.07.2017

Hem mogut el món!

Marta Miarons, Ignasi Nani Llobera, Jordi Font, Jaume Agustí, Albert Sangrà, Ainhoa Huguet i Núria Montanyà, membres de la Taula Executiva curs 2016-17
Tanco els ulls i recordo un campament amb més de 2.500 tendes. I grans riuades d’escoltes i guies que omplen els carrers de Tàrrega. I moltes rotllanes. I una gran llista d’entitats dedicades a millorar la nostra societat. I un manifest, sí, elaborat pels infants i joves. Un manifest sincer, compromès i dedicat a canviar el món. I, és clar, la fulardada i l’Hora dels adéus més grans que segurament s’hagin vist mai. 

La Jamborinada ha estat molt gran, impressionant, inoblidable. 
I explicar tot allò viscut durant el cap de setmana no és gens fàcil. De fet, podríem dir que són més de 13.000 les Jamborinades que ara formen part del record dels infants i joves, dels caps, dels Minairons, de les persones tècniques i voluntàries de l’equip Jamborinada, i de tots els col·laboradors, convidats, antics escoltes i guies, ciutadans de Tàrrega, etc.

Precisament, aquesta il·lusió compartida per tanta gent és gran part de l’èxit de la Jamborinada i un símbol de la força que té el moviment. Perquè agrupar tanta gent no és senzill, però fer coincidir diverses generacions d’escoltes i guies d’arreu del territori per construir i fer funcionar un engranatge com aquest amb tantes ganes... això és màgic!

La Jamborinada ens ha demostrat que un món millor és possible i que aconseguir-ho depèn de nosaltres. Perquè som la força per moure el món!

Font: El Correu 98, Editorial pàg. 3. Estiu 2017


Comparteix