Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Branca de Llops i Daines AEiG Rudyard Kipling
13.02.2018

Els campaments d'hivern dels LLiD

Llops i Daines durant els campaments d'hivern
AEiG Rudyard Kipling


Ha arribat el moment més esperat. deDesprés d’un trimestre molt intens, marxem de campaments. Els Llops i les Daines en tenim moltes ganes. Aquests dies de festes, entre grans menjars, ens han ajudat a carregar-nos de forces i d’energia.

« Després d’un trimestre molt intens, marxem de campaments. »

Per davant, quatre dies per gaudir, per treballar i sobretot, per créixer com a unitat.

Des de l’autobús, ens acomiadem dels pares i les mares, que també mereixen descansar. Marxar de campaments sempre és especial, i avui ens agradaria que hi fóssim tots. Malauradament, alguns dels nostres companys han caigut malalts i no podran venir. Una forta abraçada per tots ells; ens posarem al dia! Poc triguem a escoltar els típics: “falta molta estona?”, “quan arribarem?”, però per sort, entre riures i bogeries, el trajecte no es fa gaire pesat. Arribem a Mas Pujolar i rebem el primer contacte del fred, que ens acompanyarà tots aquests dies. Pugem a les habitacions i ens instal·lem, ens adaptem al medi i ens informem de les normes dels campaments. A continuació, saludem al Mr. Freeway, a Xiling, a Dohoma i al Bakumba , que pel que ens expliquen, també han vingut a passar uns dies per aquí. No ens diuen gaire més, bàsicament que potser ens els trobem per la zona en els següents dies. Més tard, abans de dinar, inventem per sisenes uns jocs que ens serviran per omplir alguns temps lliures. S’han creat jocs realment molt xulos.

Per la tarda, abans que se’n vagi el sol, fem una activitat amb els Castors. D’aquesta manera, els podem anar coneixent i així l’ambient al campaments serà més agradable. És una activitat lúdica on haurem de superar per equips diverses proves. Si al final de l’activitat tots tenim al front cinc números, podrem jugar a l’últim joc tots plegats. De forma extraordinària, anem passant per cada una de les proves, aconseguint el número amb més o menys facilitat. Un cop finalitzades les cinc proves, juguem al macarró versió galet. Berenem i ens esbargim uns minuts. Tot seguit, comencem una activitat súper important! Seguim amb la pluja d’idees que vam iniciar a Bigues. Avui posem totes les idees en comú i ens decantem per algunes d’elles. Proposem descobertes, activitats i serveis sobre diferents temàtiques

« Proposem descobertes, activitats i serveis que ens serviran per encarar el curs i per despertar més inquietuds! »

relacionades amb els àmbits cultural, social i mediambiental.
Aquesta activitat ens servirà per encarar el curs i per despertar més inquietuds! Això no para!

I entre unes coses i altres, ja ens trobem sopar amb els castors! Quin goig fa aquest menjador. Després fem un joc de nit per cansar-nos una mica més i acomiadem el dia amb el ‘bona nit’. Demà és un dia llarg i cal descansar!

El fred desperta el dia amb tota la seva contundència. El sol encara és tímid. Pels passadissos, a les habitacions i pels espais comuns volen les especulacions. Es parla d’un tal Raid, alguns afirmen que es farà avui, altres ho neguen i alguns estan molt perduts. Hi ha informació privilegiada que sol saben els caps. Però si, efectivament, avui és el dia del Raid! Esmorzem, preparem les coses i marxem de Raid. Les sisenes es dispersen pels voltants de la casa fins a trobar el seu espai. Allà, hauran de fer el carnet de Raid, com tots sabem, fonamental i hauran de fer alguna que altra activitat pels campaments!

El Carnet ha estat escrit pels éssers extraterrestres i diuen alguna cosa una mica estranya. En general, però, s’entén. Dinem i fem tot allò que se’ns demana, tornem a la casa i iniciem el Consell de Roca, on revisarem el trimestre, la unitat, la sisena i els caps, que tremolin.



Just després ens desfoguem una estona i a sopar. El Consell ha anat molt bé i de ben segur que ens ajudarà a que el segon trimestre vagi genial.
Sembla mentida que això passi tant ràpid. Cada any els vivim i cada any és una sorpresa, ja estem a la meitat dels campaments.

« El Consell ha anat molt bé i de ben segur que ens ajudarà a que el segon trimestre vagi genial. »

De fet, avui comencem l’últim dia complet dels campaments, així que lluny de lamentar-se, anem per feina i sobretot, passem-ho en gran.

Matí dedicat a la reflexió. Toca fer progrés personal i endinsar-nos en nosaltres mateixos. A partir d’un conte, pensem, escrivim i dibuixem com ens sentim i com som. Concentració, tranquil·litat i silenci. Finalment, utilitzem plastilina per crear una figura de persona que d’alguna manera ens representi. Les mans, el cos, el rostre, tot en general té el significat que li vulguem donar.

Per la tarda, Consell de Promeses i activitat alternativa. Moment per revisar-nos individualment i per compartir-ho amb tots aquells que formem part del Consell. Moment per escoltar els companys i per créixer. Mentrestant, els companys que no estan dins Consell fan una activitat amb els castors i ajuden als intendents amb les seves tasques.

I per la nit, sopar exquisit i vetlla. Toca acomiadar els campaments amb una bona festa i un concurs de talents. Les sisenes van passant per l’escenari mostrant els seus millors dots artístics. Com sempre, alguns amb més gràcia i d’altres amb menys. Ho passem en gran i riem una bona estona, que al final, també es tracta d’això. Culminem el dia amb una bona nit un tant especial, en el que compartim experiències agradables i ens estimem com ens agrada fer-ho.
L’últim dia comença. Algunes que altres hores necessitem per netejar tot això que poc ens ha costat embrutar. Tota la casa ha d’estar tant o més neta del que la vam trobar.

« Fem l'activitat de construcció del nou món. Discutim com volem que sigui i el creem entre tots. »

Res suposa un problema pels nostres Llops. Ben organitzats per sisenes deixen la casa impecable i els caps, ho corroboren.

I abans de dinar i preparar-nos definitivament per tornar, fem l’activitat de tancament de l’eix. La construcció del nou món, aquell del qual parlaven els nostres éssers ja coneguts, pren forma i sobretot fons. Discutim com volem que sigui i el creem entre tots. Qui pogués habitar-hi! Nosaltres us anirem explicant com avança tot plegat, perquè sembla que això tot just comença!

Una forta abraçada i feliç segon trimestre!


Comparteix