Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Maria Llerena Bastida Cap de Katinkas (Pioners i Caravel·les) de l'AEiG Sant Pius Xè (Sector II, Barcelonès)
24.07.2018

Regar-se un arbre mil·lenari endins i una paret d’heures a l’esquena


Maria Llerena
La setmana passada les animadores de Truc m’explicaven que havien decidit plantejar les revisions personals dels campaments de primavera com tot un seguit d’espais d’introspecció en què les joves tinguessin l’oportunitat de pensar i pensar-se més enllà del cau: de parlar del seu present, del seu futur, d’elles mateixes dins i fora de l’Agrupament. Diumenge que ve comencem la Setmana del Cigró i, com que volem fer nits temàtiques cada dia, a l’assemblea passada vaig proposar de muntar-ne una d’espais de reflexió personal —espelmes, textos, musiqueta, preguntes i dubtes. No vaig tenir èxit.

A vegades tinc la sensació que no ens acabem de creure el projecte que és el cau; ser caps ens pesa. Ens ofeguen la feina, les hores, els maldecaps, les preocupacions, les reunions infinites, les alegries 
i les tristeses, preparar els campaments i la nostàlgia després dels campaments. Som màquines de pensar activitats i predicar (creiem) amb l’exemple. Però si jo no puc pretendre que una daina faci la roda de serveis quan toca si jo no moc ni un dit per parar taula, com puc pretendre acompanyar una caravel·la a través del seu camí de creixement personal si jo he deixat el meu a mig traç? 

Últimament no paro de repetir a Pioners i Caravel·les que espremin el cau fins a l’última gota, que és l’espai més seu que tindran mai, que l’aprofitin bé. Si us plau, si us plau, que no ens facin mandra els espais de cures, que no deixem d’equivocar-nos, que no deixem de tenir les idees desordenades. Que dubtem, que plorem, que fem salts estranys. Que m’emocioni i que t’emocionis i que diguis a un rànger que això no ho saps, que encara no ho has après. Que recordis que ser al cau també pot voler dir regar-se un arbre mil·lenari endins i una paret d’heures a l’esquena.

I que potser és hora que caps comencem a anar al cau, també i sobretot, per nosaltres.

Font: El Correu 99, secció MEG Opina, pàg.12. Estiu 2018


Comparteix