Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Taula Executiva
04.10.2018

Una escola de vida

Montse Puig, Marta Miarons, Jaume Agustí, Jordi Font i Laura Panicot, membres de la Taula Executiva
L’escoltisme és una escola de vida, un espai on assumim responsabilitats i adquirim els recursos personals necessaris per encarar amb autonomia l’aventura de créixer i el reptes d’avui.

L’escoltisme ens dóna oportunitats excepcionals de gaudir, de compartir i d’aprendre. La seva proposta pedagògica parteix d’una perspectiva integral que afecta a tots els àmbits de la nostra quotidianitat, contribuint a una major coherència personal i col·lectiva. I és a través d’aquesta perspectiva que l’educació pren el sentit més ampli, com un procés que dura tota la vida i que possibilita el nostre desenvolupament integral com a persones per tal que siguem autònomes, col·laboradores, responsables i compromeses.

Al cau, infants i joves, som protagonistes del nostre propi creixement i de les accions del nostre grup i allí despertem l’interès pels altres, el sentit crític, la sensibilitat i la voluntat de participar en causes socials diverses. Són aquests valors (i molts altres) i les experiències viscudes a l’escoltisme els que ens fan qui som i formaran part de nosaltres la resta de la nostra trajectòria vital.

Sempre a punt per créixer!

Font: El Correu 99, Editorial, pàg.3. Estiu 2018


Comparteix