Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Pere Vila Soler Formador del monogràfic de Pionerisme. Anteriorment formador a FOCA i cap a la Demarcació de Girona
23.02.2019

I el futur d’‘El correu’ què?


Pere Vila Soler
Encara recordo els primers cops que la meva mare em deia que havia arribat una carta per a mi a casa, les papallones que algú pensi en tu, rebre alguna cosa que porta el teu nom i que algú t’ha enviat només per a tu. Era molt semblant a l’emoció de ser cap nou i rebre la revista El correu a casa, ja sabia que no l’editaven per a mi, però no obstant això, al principi l’obries i te la miraves tota per saber què hi havia de nou o per veure si reconeixies algú en alguna foto.

És molt interessant que hi hagi espais més enllà del que es fa els dissabtes. Sempre diem que és quan es fa la feina important (i és així), però un cop feta, per què no anar més enllà i obrir nous espais on compartir experiències, opinions, etc. Sempre he admirat les persones que es dediquen a mantenir vius aquests espais. Crec que és tot un mèrit que una revista escolta hagi aguantat tant (encara que només s’editi en paper i per encàrrec) dins d’un moviment tan motivat i crític, però que alhora perd la força per la boca i deixa la meitat de projectes a mitges per falta d’implicació.

He de ser sincer i dir que, mentre he estat al cau, he fullejat molts cops la revista per buscar-hi algú conegut, però que l’he llegit pocs cops (només les edicions prèvies a la Jamborinada, en què et regalaven una xapa!) i crec que això és el que fa normalment la gent (menys tu, que estàs llegint això). I malgrat tot, en el món de les revistes, crec que també mana la llei de la supervivència, si El correu vol sobreviure s’haurà d’adaptar a les necessitats i interessos del seu públic potencial. Poca gent es para a llegir articles d’una o mitja pàgina quan pot rebre la informació en format de ‘meme’. Personalment, he de confessar que els dos últims números de la revista no els vaig ni arribar a obrir, no és que no m’interessés, però com he dit, rebem la informació per altres canals més senzills que potser jubilaran el format revista.

Font: El Correu 100, secció MEG opina, pàg. 12. Hivern 2019


Etiquetes

Comparteix