Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Joel Burch, Pau Ferrer, Laura Panicot i Montse Puig Taula Executiva
16.04.2019

Comuniquem la nostra tasca

Membres de la Taula Execituva 2018-2019, d'esquerra a dreta: Pau Ferrer, Joel Burch, Montse Puig i Laura Panicot.
Els escoltes i les guies som conscients que el nostre model de voluntariat comporta una activitat associativa sovint invisibilitzada i poc reconeguda externament. Però ens preguntem per què? Som més de 3.000 joves que amb la nostra tasca educativa, des del voluntariat, l’autenticitat, la convicció, la passió i el compromís, formem més de 12.000 joves compromesos més a transformar el món. No hauria de ser un tema que interessés a la societat? 

Podem criticar que no se’ns dóna veu, que els mitjans de comunicació només ens busquen quan hi ha una mala notícia, i que l’educació no formal i el lleure no són temes prioritaris en l’agenda mediàtica, i estarem en el cert, però tampoc ens podem oblidar de fer autocrítica. Posar sobre la taula que potser no ens sabem explicar o que potser no li sabem donar la importància que té donar a conèixer el que som, el que fem i el com ho fem.

Caps, infants, joves i famílies estem convençuts i convençudes que la tasca que fem en l’escoltisme és necessària i transformadora i que la fem bé, que carai, molt bé! Però les raons d’aquest convenciment sovint les guardem per a nosaltres. I aquest és un dels reptes que tenim, hem de poder explicar a tota la societat les nostres activitats i l’impacte transformador d’aquestes, començant pels mitjans i els espais més locals, per poder traspassar al nivell nacional, i per què no, internacional.

El nostre compromís escolta contribueix, dia a dia, a deixar el món millor de com l’hem trobat. Expliquem-ho!

Iniciatives com la revista ‘El correu’, que celebra els 100 números de la seva versió actual, són les que ens ajuden a difondre la nostra tasca. Aprofitem-les i pensem també noves iniciatives des dels nostres agrupaments, amb els nostres infants i joves, que ens permetin donar-nos a conèixer i poder-nos fer un lloc reconegut dins la societat.

Sempre a punt i felicitats a ‘El correu’!

Font: El Correu 100, Editorial, pàg. 3. Hivern 2019


Etiquetes

Comparteix