Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Laura Benseny, Mar Cardús i Marta Lliró Responsables de l'Àmbit 4vents
05.02.2019

Ens agrada mantenir la llengua i la cultura viva, ens agrada fer escoltisme

Mar Cardús, Marta Lliró i Laura Benseny


Saps què és l’Àmbit 4vents? Potser et xiulen les orelles, ja que malgrat faci temps que està en marxa, encara s’està donant a conèixer. No és cap àmbit de meteorologia ni de comptabilitat... però té a veure amb el nombre de territoris que ens identifiquen!
 
Formem part del Projecte 4vents Escoltisme i Guiatge, i ens dediquem a fer activitats per promoure tres eixos: la llengua, la cultura i l'escoltisme. Ho fem conjuntament amb els escoltes i les guies d'arreu dels territoris de parla catalana, des de Catalunya passant pel País Valencià i continuant per les Illes Balears i l'Alguer, amb l’objectiu d’enriquir-nos tot coneixent els punts que tenim de trobada i no pas aquells que ens separen, ja sigui per l’administració política o per la territorial.
 
I com ho fem? Buscant maneres de

« Els punts de trobada de 4vents són necessaris per mantenir els vincles amb els diferents escoltes i guies »

viure vivencialment aquests tres eixos. Ho fem a partir de trobades i intercanvis, ja sigui entre Agrupaments, unitats o caps d’altres territoris. També organitzem trobades entre les executives dels diferents moviments, i això hem fet aquest tercer cap de setmana de gener; ens hem assegut amb els diferents equips generals d'arreu dels territoris i hem xerrat i compartit la nostra visió de l'escoltisme. Un punt en comú: la LLENGUA catalana com a eix vertebrador.
 
I encara ens movem! A principis de gener vam participar de les Estrenes, una tradició algueresa que se celebra a l'Alguer i que es va recuperar fa uns anys gràcies a la Plataforma per la Llengua. Vam passar uns bells dies, com diuen ells, coneixent experiències en català i els i les escoltes de la ciutat. A cada reunió amb les escoltes i guies els hi ensenyàvem una dansa per poder transmetre allò que ens agrada, la CULTURA, i perquè la millor manera de mantenir viva una llengua és utilitzant-la.
 
I per acabar! Caps i quel·les de l’entitat, ja sabeu què passa enguany? Aprofitem per explicar-vos que del 18 al 21 d'abril a Benlloc, al País Valencià, hi haurà la Muixeranga, la trobada de caps i quel·les de 4vents. En aquesta trobada farem diferents accions i activitats per compartir i debatre sobre l'escoltisme del futur, fer disbauxa i conèixer els diferents territoris. Seran uns dies farcits d'ESCOLTISME, t’ho perdràs?
 
Des de 4vents – Escoltisme i Guiatge entenem que els punts de trobada de 4vents són necessaris per mantenir els vincles amb els diferents escoltes i guies. Ens agrada mantenir la llengua i la cultura viva, ens agrada fer escoltisme... perquè són eixos que ens identifiquen com a persones que estimem i volem millorar la nostra societat. Com diu la nostra llei, som fidels al nostre país i ens sentim ciutadans del món!


Etiquetes

Comparteix