Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Guillem Farré, Martí Gual i Judit Núñez Participants a la trobada Muixeranga de 4vents
07.05.2019

Ser escoltes en un lloc aliè de tot i sentir-nos a casa

Martí Gual, Judit Núñez i Guillem Farré


Per què no he anat a la Muixeranga? Per què no anar a un lloc on el sol fet de parlar igual però diferent ens unia i ens enriquia? Un lloc on podies compartir parts de la cultura que creies únicament teves i resulta que eren d'arreu, i alhora explicar-ne certs aspectes que ningú més  sabia?

Per a nosaltres,

« Ha estat viure un escoltisme prou diferent per fascinar-nos i per permetre'ns aprendre i créixer, mentre que alhora ens el sentíem nostre. »

la Muixeranga ha anat molt més enllà que una simple trobada de caps i quel·les. Ha estat viure un escoltisme prou diferent per fascinar-nos i per permetre'ns aprendre i créixer, mentre que alhora ens el sentíem nostre. Ha significat ser escoltes en un lloc aliè de tot i entendre'ns amb tothom, i a la vegada sentir-nos a casa. Ha estat compartir amb la gent del territori de parla catalana escoltisme, llengua, tradicions i també l'energia i les ganes de continuar endavant juntes. Persones que tenim molt en comú i que, a banda de dur un fulard al coll, ens uneixen la cultura i el sentiment de Països Catalans.

Mallorquines, menorquines, valencianes, alguereses i principatines hem compartit una trobada on deixar enrere les diferències i cultivar aquesta fraternitat universal que tant ens identifica. Com a assistents quasi exclusives de MEG, hem intentat representar la nostra manera de fer tan bé com hem pogut, però alhora ens ha fet una mica de cosa reconèixer que érem de l’entitat que representa més de la meitat de membres de 4vents i de la qual sols hi havia poc més de 10 persones a la Muixeranga... Ens hagués encantat poder seguir compartint amb totes vosaltres com fem a les formacions, trobades, monogràfics i AGOs de MEG, però aquest cop ajudant a reconstruir un sentiment que se’ns ha intentat esborrar massa, i és el de germanor amb les nostres companyes del sud i de ses illes.

Durant aquets dies ens hem adonat que tot i que al Principat estem en la millor situació lingüística del nostre país, si no continuem defensant el català i promovent-lo des de l'escoltisme, el perdrem. Per poder defensar i promoure la nostre llengua, què millor que fer xarxa a arreu del territori i conèixer la seva gent i la seva manera de parlar? La lluita ha de continuar.

És per tot això, que nosaltres estarem a la següent trobada de tots els territoris de parla catalana amb el fulard al coll i el català de la nostra zona a punt, però esperem que totes vosaltres pugueu i vulgueu estar-hi amb nosaltres, per seguir jugant, aprenent i creixent!

La Muixeranga escolta, un oasi poc conegut però que queda per sempre.
Fem Muixeranga!❤


Guillem Farré Barbens (AEiG Cardenal Lluch)
Martí Gual Bascompte (AEiG Antoni Gaudí)
Judit Núñez Sala (AEiG Movi de Tous)


Etiquetes

Comparteix