Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
23.05.2019

Fulards per als presos i exiliats polítics en mostra del nostre suport


Text llegit en l'acte d'entrega de fulards de l'entitat a presos, preses, exiliats i exiliades polítiques en mostra de suport al seu compromís.


Bona tarda a tots i totes,

Primer de tot, agrair-vos a totes aquelles persones que organitzeu, setmana rere setmana, aquest acte. Un acte necessari per no normalitzar la situació extraordinària que viu el país, amb presos i exiliats polítics.
 
Som Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, una de les entitats d'escoltisme i guiatge de referència al territori català. El nostre objectiu, compartit amb tot l’escoltisme, és educar infants i joves, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones actives, conscients i compromeses amb la societat.
 

« Reclamem l’absolució de tots i totes; la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de totes les persones exiliades »

Eduquem a través del mètode propi de l’escoltisme, i els nostres valors són, de ben segur, compartits amb tots i totes els que esteu avui aquí, i amb aquells que, privats i privades de llibertat, avui no ens poden acompanyar.
 
El compromís i la voluntat de transformació social són, segurament, els valors que més compartim amb els presos, preses, exiliats i exiliades polítiques. L'1 d'octubre vam ser-hi tots i totes, compromesos amb els drets i les llibertats del nostre país; participant-hi i donant a conèixer la situació als nostres infants i joves a partir de l'esperit crític, el respecte i des de la cultura de la pau.

Els seu compromís, però, els ha dut, injustament, a la presó, a l’exili o al confinament. I encara hi són. Davant d’això, no podem ni volem restar en silenci. Reclamem l’absolució de tots i totes; la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de totes les persones exiliades, tant per motius polítics com per llibertat d’expressió.
 
Volem mostrar-los, de tot cor, el nostre suport i el nostre reconeixement a aquest compromís tan ferm, punyent i inestimable, vers la participació democràtica i la defensa del país i els drets civils.

« Junts i juntes farem un país i una societat millors. »

Volem traslladar-los els nostre escalf i la nostra estima, a través de les paraules que els hem fet arribar per carta i fent-los entrega d’un fulard de l’entitat, màxim símbol dels valors escoltes i guies.
 
A alguns d’ells i elles ja els hem pogut enviar el fulard, juntament amb la carta, però als presos i preses polítiques no ens ha estat possible. Per aquest motiu, en aquest acte en fem entrega a l’Associació Catalana dels Drets Civils, i als grup de suport 'Tamara no estàs sola' i 'Adri, et volem a casa', perquè de manera simbòlica els fulards puguin arribar a tots i totes elles.
 
Sabem que no defalleixen, així ens ho expliquen en les seves cartes de resposta. Volem dir-vos que nosaltres tampoc. Junts i juntes farem un país i una societat millors.
 
Moltes gràcies i sempre a punt!

 

 
22 de maig de 2019


Comparteix