Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Joel Burch, Pau Ferrer, Laura Panicot, Montse Puig i Robert Baró Taula Executiva
16.07.2019

Defensem la natura, aprenem a estimar
Defensem la natura i protegim la vida. Aprenem a estimar i a jugar net. Són dos punts de la llei escolta que posen al centre la importància de cuidar. De cuidar-nos a nosaltres i als qui ens envolten. De cuidar també el nostre entorn.

Sense gairebé adonar-nos-en, encarem la recta final del curs. Tot ha anat molt ràpid. Els infants i joves són ja una unitat, els projectes culminen, s’acosten les vacances d’estiu i els nervis de marxar de campaments. Els equips de caps n’ultimen el dossier, fan balanç, enfoquen les reunions de famílies i es trenquen les banyes per acabar de polir les activitats.
Un curs del cau omple tota una motxilla d’experiències, però també de moments que pesen a les espatlles. I les presses de les últimes setmanes, els nervis, les dates límit, les firmes, els tràmits, els papers... ens despisten de la importància de cuidar-nos.

Cuidar-nos és dir-nos la sort d’haver compartit un curs plegats. És tenir cura dels companys, de l’equip de caps, de nosaltres. És saber que som una unitat.

Cuidar-nos és també cuidar la natura. Fer dels boscos i muntanyes el nostre refugi i, quan s’acabi l’aventura, donar-los les gràcies per fer-nos sentir com a casa.

#aixòésMEG

Font: El Correu 101, secció Editorial pàg. 3. Estiu 2019


Etiquetes

Comparteix