Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Laura Orive i Martí Lorente Caps de l'AEiG Antoni Gaudí de Manresa i caps de l'AEG Eladi Homs de Palma de Mallorca
28.08.2019

Mobilitat 4vents: una experiència per créixer com a escoltes

Laura i Martí


Som la Laura i el Martí de l’AEiG Antoni Gaudí de Manresa, aquest any per temes d’estudi hem tingut la sort de poder anar a descobrir Mallorca. Gràcies al projecte de mobilitat de 4vents vàrem conèixer l’AEG Eladi Homs de Palma que ens va rebre amb els braços oberts.

Ens vam incorporar a les unitats de Llops/Daines i Ferrerets (equivalents als Castors/Fures). Tot i no conèixer ningú prèviament, la sensació va ser molt agradable i ens vàrem sentir molt acollits.

« Una experiència per viure altres maneres de fer escoltisme, conèixer gent, llocs, cultures i sobretot créixer com a escoltes. »

El tracte amb l’equip de caps ens va ajudar molt a integrar-nos i va facilitar sentir-nos còmodes, de fet, va ser com rodejar-te d’amics de tota la vida. Alhora, la manera de fer i treballar és molt diferent a la que estàvem acostumats i no ens esperàvem tanta diferència.

Per exemple al Gaudí la figura de cap d’agrupament com a tal no hi és, sinó que les seves tasques es deleguen en diferents equips on tots els caps podem participar, en canvi a l’Eladi Homs, sí que tenen un grup de persones que fan de caps d’agrupament i gestionen tots els àmbits. Un altre punt que ens va sobtar és la gran importància que donen al fulard, ja que no el reben en començar al cau com fem nosaltres, sinó que tarden diversos anys en guanyar-se’l.

Aquestes petites diferències et fan obrir els ulls a una altra realitat de l’escoltisme i et fan comprendre que és un enorme conjunt d’idees i que tots treballem per arribar a un mateix punt. A més a més, ha estat una manera diferent i directe d’apropar-nos i conèixer la cultura i tradicions mallorquines.

Nosaltres recomanem aquesta experiència per viure altres maneres de fer escoltisme i alhora conèixer gent, llocs, cultures i sobretot créixer com a escoltes.


Comparteix