Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Sara Martínez Crisol AEiG Mare de Déu de la Mercè (Demaracció de Tarragona)
23.09.2020

Sí als campaments d’estiu
Hem passat un curs diferent i un tercer trimestre incert. Petits i grans hem estat mesos tancats sense poder gaudir de la natura, sense esbargir-nos, sense poder anar al riu i sense el so en directe dels riures dels nostres companys i companyes. Fa molts mesos que no fem cau vivencialment. No ens podem quedar sense campaments. 

No podem. Ni els nens ni les nenes s’ho mereixen, ni tampoc els i les caps. Ens hem guanyat un estiu ple d’experiències vivencials fora de les quatre parets. Ens mereixem, encara que sigui per pocs dies, tornar a desconnectar i viure els campaments. Necessitem més que mai tornar a la bombolla dels campaments d’estiu. Aquells dies en els quals aprens, creixes, gaudeixes i es queden en la memòria per sempre. Ara, els nostres infants i joves només necessiten desconnectar del que ha passat i de les difícils conseqüències que ha portat aquest virus en moltes llars. Aprofitem que no podem sortir de Catalunya per tornar a connectar amb el nostre entorn poper, per fer-hi servei, per realitzar o participar en projectes, per estimar i viure la nostra natura. 

Serà difícil, ens han posat moltes traves i condicions que costen d’afrontar. Però també sé que, com a escoltes que som, afrontarem les dificultats sense por i ens adaptarem i reinventarem per poder tenir, en la mesura que sigui possible, uns bons campaments d’estiu. Demostrem un cop més que som capaços i capaces de superar totes les dificultats que se’ns presenten pel camí i també les que ens posen des de dalt. Tot aquest esforç valdrà la pena un cop siguem allà. Seran uns campaments diferents i, sí, per als i per a les caps ens suposaran el doble de feina, però estic segura que podem fer-ho. És més, sé que ho farem. 

Font: El Correu 103, secció MEG Opina pàg. 12. Estiu 2020


Comparteix