Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Gerard Puigdemont AEiG Nostra Dona del Tura (Demarcació de Girona)
23.09.2020

Campaments d’estiu, no
Sap greu haver de prendre decisions que no ens agraden, però enguany els caps i les quel·les de l’AEiG Nostra Dona del Tura d’Olot hem decidit no fer campaments d’estiu. Donada la situació provocada per la Covid-19, en el darrer consell vam decidir, unànimement, no fer el tipus de campaments d’estiu tal com nosaltres l’entenem: amb 3 o 4 pernoctacions, tendes, etc. El principal motiu que ens va fer tirar enrere va ser les estrictes mesures sanitàries (principalment d’higiene i distanciament social) que ens marcava la Generalitat, sobretot pensant en les unitats dels més petits. Cal tenir en compte que comptem amb una trentena de llops i daines i una quinzena de castors i llúdrigues. 

Hi ha dues reflexions més que es van fer durant al consell i que van fer decantar la balança cap al no. Per una banda, el fet que els caps no ens veiéssim amb la força necessària per preparar, realitzar i suportar uns campaments amb tots els condicionants que ens queien al damunt (probablement hauríem necessitat reforços). Per l’altra, la possibilitat de pensar alternatives per poder tancar el curs i finalitzar els diferents eixos d’animació i dinàmiques de cada unitat, a més de preguntar, després, a les famílies i als participants a què estaven disposats.

Alternatives. En total van sorgir quatre idees: una sortida d’una nit al setembre en una casa de colònies, sortides d’un dia durant alguns caps de setmana d’estiu, caus en horari habitual els dissabtes i campaments virtuals. I, en el cas només de les unitats de Pioners i Caravel·les i Trucs, fer els campaments el més normal possible sempre que els i les joves i les seves famílies hi estiguessin d’acord.

Enguany, el coronavirus també se’ns ha menjat els campaments de Setmana Santa, la revetlla de Sant Joan i la Festa de Final de Curs, però, des del cau d’Olot, tenim totes les ganes del món d’acabar de la millor manera possible aquest curs tan estrany.

Tant com puc! Sempre a punt!

Font: El Correu 103, secció MEG Opina pàg. 12. Estiu 2020


Comparteix