Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Taula Executiva
18.01.2021

Mantenir i transmetre la cultura

Robert Baró, Montse Puig, Laura Benseny, Joel Burch, i Laura Panicot (Taula Executiva curs 2019-2020)
Enguany al calendari escolta que coordina l’àmbit de 4vents, conjuntament amb la resta de consell, hem pogut veure un recull de tradicions que fem al cau i que són pròpies de la cultura popular. Bastoneres, geganteres i campaneres en poden ser exemple, però també calçotades, celebracions de Sant Jordi o bé la Castanyada. 

Des del cau mantenim la cultura catalana, òbviament, però a més, la transmetem. Entenem que la cultura és una joia que hem de mantenir viva i a l’hora d’educar infants i joves, és imprescindible tenir-la al centre de les nostres activitats. Què seria un dissabte de desembre sense fer cagar la tronca / el tió al cau? Què faríem amb un Sant Jordi sense roses i llibres? Són part de la nostra essència.

Sabem, però, que en aquests temps de canvis hem de restringir part d’aquestes activitats per complir les mesures de seguretat. Tot  això estem convençudes que trobarem idees imaginatives per seguir transmetent la cultura arreu del nostre territori, tot vinculant-nos amb entitats i grups del nostre municipi.

Seguirem fent i transmetent el llegat que ens han deixat les generacions passades, tot adaptant-les al moment actual i millorant, com no podria ser d’altra manera, aquells elements que han quedat desactualitzats a la societat que vivim.

En definitiva, ens encanta la cultura i part d’aquesta és a dins de l’ADN de les nostres activitats, tot adaptant-les a les circumstàncies actuals per no oblidar i deixant el legat per les futures generacions.


Comparteix