Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

19.02.2021

El Lleure Educatiu és Segur: Per què necessitem fer cau presencial? (II)


AEiG Ben Enllà


Les restriccions en el marc de la COVID-19 han impedit durant els darrers mesos realitzar activitats presencials als agrupaments. Des de MEG no compartim aquesta visió, i creiem que la nostra tasca és segura i necessària, i que per tant requereix presencialitat. Per a donar veu a les nostres reclamacions, hem iniciat la sèrie 'El lleure és segur', on, per una banda, recollim articles d'experts que donen suport a la nostra visió i, per altra, donem veu als i les integrants de Minyons Escoltes i Guies.
En aquest segon recull, hem demanat a un grup d'infants i joves que expliquin per què és necessari retornar al cau presencial. A continuació podeu llegir les seves respostes.

 
Enzo Croce (LLiDs), AEiG Sant Bernat de Claravall

Trobo a faltar els jocs de nit amb les lots, tothom esbojarrat i que, de cop, quan els caps ens diuen que és hora de dormir, ningú tingui son a dins la tenda! Necessito fer cau presencial perquè m'agrada la natura, compartir jocs i vivències amb companys. Quan vaig al cau em sento bé i a l'ordinador no em ve tan de gust perquè no és el mateix.

 
Gerard Ticó Torres (RiNGs), AEiG Ramon Folch

El cau ens ajuda a sortir de casa i desconnectar una mica dels ordinadors, mòbils… Ja fa un any que gairebé no he pogut anar al cau perquè amb la Covid hem estat confinats i no s’ha pogut fer l’activitat. Necessitem que el cau torni a funcionar perquè aprenem moltes coses positives mentre juguem i ens ho passem molt bé.

 
Laia (PiCs), AEiG Pau Casals

Vull fer cau presencial perquè a la meva edat crec que necessito estar amb els companys i companyes del cau i tenir contacte. I perquè amb aquesta situació, el cau és un lloc on pots parlar obertament de com et sents i també ho necessitem


 
Marta Arrufat (TRUC), AEiG Cardenal Lluch

Anar al cau no és una activitat qualsevol, és una educació basada en el lleure, necessària. El dissabte a la tarda és desconnexió necessària per evadir-se i tornar a connectar. Veure el cau amb els colors de les camises i somriures de les infants jugant, seria un somni fet realitat. Però penso que les joves no demanem tant. La covid directe o indirectament, ens afecta. La majoria ens passem la setmana tancades davant d’una pantalla, i que els dissabtes de cau siguin igual, se’ns fa difícil. Necessitem veure’ns, parlar, córrer, jugar ...
Necessitem reunir-nos amb la nostra unitat. Necessitem el cau presencial.


Comparteix