Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Gemma Lozano i Eduard Garcia Caps d'agrupament de l'AEiG Erol
06.09.2021

Ho hem tornat a fer


Després d’aquests dos últims anys complicats i amb l’activitat presencial molt limitada i incompresa per les mateixes institucions públiques, hem tornat a marxar de campaments amb totes les garanties però també recuperant tot el que ja fèiem i l’essència de marxar 12 dies en plena natura.

« Caps i quel·les han posat inventiva, il·lusió i ganes per intentar seguir educant en la transformació social »

Tanquem el curs on un equip fabulós de 30 caps i quel·les ha posat inventiva, il·lusió i ganes per intentar seguir educant en la transformació social i ensenyant que un món millor és possible. Els imprescindibles, que posen el seu temps desinteressadament cap de setmana rere cap de setmana per fer d’aquest espai un refugi i una escola de vida.

Res d’això seria possible sense la confiança de les famílies en aquests temps tant difícils, perquè sabem del cert que junts ens sentim més forts per seguir afrontant els reptes que com agrupament i entitat del poble ens anem proposant. Per aquest motiu de nou a l'octubre seguirem mirant endavant plens d'energia.

L’any acaba i toca tancar etapes, per això deixem el càrrec de Caps d’Agrupament. Fa menys de 3 anys iniciàvem una aventura preciosa i única. Fer-nos responsables de l'entitat que durant més de 15 anys ha ocupat les nostres vides cap de setmana rere cap de setmana i que ens ha transformat com infants, adolescents i adults.

« Cada cap de setmana fem del cau un refugi i una escola de vida »

Avui ens despedim de vosaltres i fem un pas al costat, deixem el càrrec que tants bons moments i amb tant orgull hem ocupat perquè la sang nova, la il·lusió i les ganes es renovin.

Aquests 3 cursos han fet que poguéssim complir una de les nostres ambicions des de que portàvem la camisa vermella, liderar el projecte que ha marcat les nostres vides i que ens ha transformat com a infants, adolescents i adults. Difícilment hi ha hagut honor més gran que ens deixéssiu representar-vos a tants llocs, reunions i que us poguéssiu sentir còmodes i segurs perquè els vostres interessos però també il·lusions tinguessin la veu necessària en tots els espais on ens han convidat.

Per tots els que esteu a l'altra banda, no sabeu fins a quin punt fa il·lusió ser aquí, haver après tant en aquests anys. Només desitgem que qui vingui accepti el repte amb la màxima ambició però sobretot amb la màxima capacitat de resiliència per seguir defensant amb ungles i dents aquest espai que vol fer del món un lloc millor.

Hem rigut molt, hem pujat cims i hem plorat quan les pors ens superaven i el repte semblava massa gran, ens hem enfadat, ens hem fet grans junts i també ens hem après a estimar.
La motxilla pesa i el cinturó apreta molt, nosaltres ens el descordem, sabent que el millor sempre està per venir, que a nosaltres no ens perdreu mai. Fins que valgui la pena viure.

Som decidits i afrontem les dificultats sense por.

Avui i els dies que vindran, sempre a punt, Erol.

Gemma i Edu


Aquest és el text de comiat que els caps de l'AEiG Erol van dedicar a l'agrupament al deixar el càrrec. Juliol de 2021


Comparteix