Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Comissió del debat intern ideològic
20.04.2013

A la taula de l’abat, qui no hi és, no hi és comptat


Fa anys que en els diferents espais del Moviment, com consells, TACA o formacions, es parla de la necessitat de fer un debat obert sobre diferents aspectes ideològics que ens fan sentir incòmodes o que simplement tenim ganes de poder reafirmar. En la passada Assemblea General del mes de novembre es va aprovar un programa de Curs que contenia entre d’altres temes la dinamització d’un debat ideològic intern al si de MEG (3.1.10).
 
El debat intern sobre espiritualitat i Església ja fa uns dies que ha començat. Per fi ha arribat el moment de poder dir tot allò que fa temps que tenim ganes d’expressar, de dialogar, de debatre i de compartir. Ho hem de fer sense pors ni vergonyes, el repte és gran, hem de dir qui som i qui volem ser en un futur. És per això que ja s’ha explicat a les diferents TACA la primera dinàmica, que pretén fer una fotografia de la realitat del Moviment; i la segona, que vol que els caps imaginem quin Moviment ens agradaria tenir.
 
Diuen que “a la taula de l’abat, qui no hi és, no hi és comptat”. Totes les persones que formem part del Moviment hem de posar les coses sobre la taula i dir la nostra per enfortir-nos internament i externament. La nostra associació és diversa i el moment mereix una resposta madura i sensata que ens permeti conviure sentint-nos còmodes i representats per un Moviment que és i continuarà sent el nostre.

Font: El Correu núm. 84, secció MEG Opina. Primavera 2013.


Etiquetes

Comparteix