Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Ignasi Llobera Comissari internacional
18.12.2012

The Academy 2012: Embracing Change


Què fèiem més de 130 escoltes i guies de més de 40 països als Alps Suïssos entre el 25 i el 30 d’octubre? Què estaven organitzant més de 40 voluntaris de la WOSM i de la WAGGGS? Era ni més ni menys que la cinquena edició de l’Academy, enguany celebrada a Kandersteg sota el lema “Embracing Change”. Per part de la FCEG hi vam participar el Lluís Marco (llavors comissari de la Demarcació de Barcelonès) i jo mateix.
 
Van ser uns dies molt intensos farcits de tallers, xerrades, descobertes i també de jocs. Imagi­neu-vos el campament de Kandersteg de nit, buit, nevat, il·luminat només per la lluna plena. 130 escoltes i guies fèiem proves per aconseguir cera, que fondríem a la foguera del nostre grup per fer-ne monedes i poder comprar tot el que necessitàvem per ser els primers a fer el túnel fins a Itàlia. Activitats com aquesta enfortien ràpidament la companyonia que ens ajudaria a aprofitar al màxim l’Academy i els seus més de 30 tallers, tots ells encaminats a “abraçar el canvi” en temes tan diversos, actuals i neces­saris per l’escoltisme i el guiatge mundial com: co-educació i diversitat, mentoratge i coaching, com fer rellevant el mètode escolta i guia per la nostra societat, ús de les noves tecnologies, estratègies per al creixement, gestió de projec­tes, entre molts d’altres.
 
No hi havia temps per perdre. Després dels tallers hi havia xerrades per compartir les bones pràc­tiques de les nostres associacions, i encara apro­fitàvem qualsevol altre moment per compartir projectes, preocupacions, il·lusions, reptes...
 
Vam tornar a casa amb la motxilla plena de noves experiències, idees i coneixences. I encara més convençuts de la potència de la dimensió inter­nacional de l’escoltisme i el guiatge! Ja estem pla­nificant-ne el retorn: com ho podem fer perquè aquestes experiències i idees les puguin aprofitar la resta d’escoltes i guies del país?

Font: El Correu núm. 83, secció MEG Opina. Estiu 2013.


Comparteix