Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Opinió

Taula Executiva
18.12.2012

Afrontem nous reptes i nous horitzons

voluntariat, escoltisme i guiatge


MEG


Després de tres anys, el Pla Triennal 2009-2012: “Fem Créixer l’Escoltisme i el Guiatge” s’acaba. L’hem treballat com si juguéssim al cub de #Rubik. Hem intentat resoldre’l posant tots els colors on toca però no sempre hem pogut. Fins i tot, en algun cas, hem hagut de posar enganxines noves per crear un nou color.

Durant l’última Assemblea General Ordinària (#agomeg), celebrada a Sant Sadurní d’Anoia i amb l’assistència més alta dels últims 20 anys, hem aprovat un nou pla triennal amb el lema “Nous Reptes, Nous Horitzons”. També, per primer cop, un programa de curs. El nou pla per al trienni 2012-2015 es basa en cinc pilars que hem triat com a guies per dir com volem que sigui l’escoltisme i el guiatge d’aquí a tres anys. Volem que tingui uns agrupaments amb #força. Volem que aquella part d’#essència, com la natura o l’espiritualitat, que el dia a dia ens ha portat a cuidar menys, recuperin el protagonisme. Volem una associació amb #fonaments on la disminució de finançament públic no afecti la bona feina dels voluntaris i dels tècnics. Volem ser referents amb un #lideratge fort de joves formats i internacionalment presents. I per últim, i no per això menys important, volem una associació amb #perspectiva que s’arremangui i afronti el sacseig d’un debat que ens ha de portar cap al futur. I per poder anar encarant els reptes sense estar lligats al pensament del pla inicial es crea el programa de curs, on s’especifica com es treballarà el pla durant un curs i totes les tasques assumides des dels equips generals, tant per la part tècnica com la voluntària.

El programa de curs és llarg i ambiciós i per això hi ha moltes persones al seu darrera pensant com aportar i treballar per l’associació. Un programa que els àmbits i els espais generals treballaran durant el curs. En la llista d’àmbits hi ha tres novetats: Natura, Infància i Adolescència, 4 Vents i País –aquests dos últims, creats a partir de Xarxa i Entorn Nacional-.

​Els Nous Reptes i Nous Horitzons que afrontem segurament portaran canvis com els que hem viscut els darrers anys amb les noves tecnologies. Qui recorda el temps en què el telèfon no sortia de casa, les cartes s’enviaven amb un segell i les fotos eren diapositives? Ara fem llistes de correus electrònics, compartim fotos via Picasa i ens agradaria ser “trending topic” a Twitter. El que no perdem de vista amb l’ús de les eines 2.0 és tota la feina que tenim per endavant i volem fer per seguir educant persones que, pel mitjà que sigui, tinguin ganes de seguir treballant per un món millor.

Font: El Correu núm. 83, secció Editorial. Hivern 2012.


Comparteix