Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

12.12.2013

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya presenta el quadern “Bon lideratge, qualitat humana i espiritualitat”


  • El quadern, escrit pel professor d’ESADE Raimon Ribera i editat en el marc de la col·lecció “Parlem-ne”, defineix el model de lideratge que es vol impulsar des de l’escoltisme i el guiatge.
  • La presentació es farà aquest dissabte, 14 de desembre, a les 12 del migdia, a Sant Cugat del Vallès, seguida d’una taula rodona-focus grup sobre el lideratge lligat a la qualitat humana i l’espiritualitat.
__________________________________________________________________________________

CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ
 
Tema: Presentació del quadern “Bon lideratge, qualitat humana i espiritualitat” 
Dia: Dissabte 14 de novembre de 2013
Hora: 12h
Lloc: Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (c/ Castellví, 8 - Jardins del Monestir)
Organitza: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Contacte: Elisenda Rovira - tel 686 378 434 - ccomunicacio@escoltesiguies.cat
Més informació: www.escoltesiguies.cat
Twitter:  @escoltesiguies #bonlideratge
__________________________________________________________________________________

Valldoreix, 12 de desembre 2013. El quadern “Bon lideratge, qualitat humana i espiritualitat”, escrit pel professor d’ESADE Raimon Ribera i editat per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), exposa el model de lideratge que es propicia i es vol impulsar des de l’escoltisme i el guiatge.
 
Qualitat humana, sensibilitat i espiritualitat són tres elements imprescindibles per dur a terme un lideratge bo i ple de sentit en el marc de l’escoltisme i el guiatge. Només un lideratge basat en aquests tres elements permetrà als escoltes i les guies treballar per aconseguir la seva missió: deixar el món millor de com l’hem trobat.

El quadern és el setè número de la col·lecció “Parlem-ne”, on diversos experts reflexionen sobre temes d'actualitat el marc de la tasca educativa de la nostra associació. Els números anteriors han tractat temes com l’educació comunitària, els reptes de la interculturalitat o l’educació per a la transformació social, entre d’altres.
 
La presentació del quadern, oberta al públic, tindrà lloc el proper dissabte, 14 de novembre, a les 12 del migdia, a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès. Hi intervindran l’autor del quadern, Raimon Ribera; els comissaris generals de MEG, Lluís Marco i Trini Molist; i la secretària general de MEG i col·laboradora en la redacció del quadern, Irene Alerm. L’acte comptarà amb la presència de la regidora delegada de Comunicació, Atenció Ciutadana, Promoció de la ciutat i Tecnologia de l’Ajuntament de Sant Cugat, Joana Barbany.
 
A continuació tindrà lloc una Taula rodona-focus group sobre el lideratge lligat a la qualitat humana i l'espiritualitat. Hi participaran Salvador Juncà, ex-comissari general de MEG (1975-1978) i membre del Centre d'Estudi de les Tradicions de Saviesa; Laia Pineda, cap de projectes a la Fundació Jaume Bofill i llicenciada en Sociologia; Anna Ramis, coordinadora pedagògica d’infantil i primària a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya; i el mateix Raimon Ribera. La moderarà Irene Alerm. En acabar hi haurà un petit refrigeri. L’acte és obert a tothom.
 
Per seguir i comentar la presentació del llibre a les xarxes socials proposem l'etiqueta #bonlideratge.


Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya                                                     

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) som una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
                                                          
Som 13.500 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. D’aquests, més de 3.000 som voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius.
 
Formem part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que agrupa 20.000 escoltes i guies al nostre país i que és reconeguda per les organitzacions internacionals del moviment escolta i guia. Amb 40 milions de membres arreu del món, l’escoltisme i el guiatge constitueixen el moviment juvenil més nombrós del planeta.
 
Tenim una Escola de Formació pròpia, on cada any centenars de persones obtenen títols oficials de monitor/a i director/a de lleure gràcies a les formacions vivencials que oferim formadors i formadores voluntaris.

També gestionem Campaments i Més, la xarxa de terrenys d’acampada més gran de Catalunya; els Centres Escoltes, cases que ofereixen contextos educatius d’acord amb els valors del mètode escolta i guia; i Brownsea, la nostra botiga de material escolta, de natura i muntanya; amb el suport de la Fundació Josep Sans


Documents

Comparteix