Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

13.01.2014

Campaments i Més celebra el 10è aniversari com a referent de l’acampada de lleure a Catalunya

El terreny Riugréixer de Campaments i Més, a Bagà (Berguedà).
MEG


  • Més de 20.000 persones membres d’entitats de lleure infantil i juvenil participen cada any en una acampada, en un dels més de 100 terrenys de Campaments i Més, la central de reserves de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la Fundació Josep Sans.
  • En deu anys, Campaments i Més s’ha convertit en un referent de l’acampada de lleure a Catalunya, tot fomentant la vivència de l’escoltisme i el guiatge, l’educació ambiental, les accions de servei al medi natural, la reducció de l’impacte ambiental de les estades i la defensa de l’acampada a nivell institucional.
  • Aquest 2014, Campaments i Més estrena un nou portal web, que ofereix un cercador de terrenys més àgil, permet fer seguiment de les reserves i ofereix recursos pedagògics i informació complementària sobre l’educació ambiental i l’acampada.
Valldoreix, 13 de gener de 2014. Cada any, més de 20.000 persones membres d’entitats de lleure infantil i juvenil participen en una acampada a la natura a Catalunya en un dels més de 100 terrenys de Campaments i Més, la central de reserves de terrenys d'acampada que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya gestiona a través de la Fundació Josep Sans.

En els últims deu anys, el nombre de reserves a la xarxa de Campaments i Més s’ha multiplicat per 2,3, superant les 700 reserves durant el curs 2012-2013. La majoria de les acampades es concentren durant la temporada d'estiu (57%), els caps de setmana (29%) i Setmana Santa (14%). La tendència indica un augment en el número de reserves de l'estiu i, en menor mesura, per Setmana Santa.

Campaments i Més ha evolucionat durant aquests 10 anys fins a esdevenir el referent de l'acampada a Catalunya, de cara a entitats de lleure, propietaris de terrenys i administracions.

Coincidint amb el desè aniversari, Campaments i Més presenta un nou web, que es pot consultar a www.campaments.cat. El nou portal, més visual i atractiu, ofereix un nou cercador de terrenys més àgil i permet als usuaris registrar-se per fer seguiment de les seves reserves. També ofereix informació complementària actualitzada i un apartat amb recursos pedagògics vinculats a l’educació ambiental i al medi ambient.

A banda de la xarxa de terrenys, Campaments i Més treballa per donar un valor afegit a l’acampada, oferint als usuaris la possibilitat de treballar de forma vivencial la natura i el medi ambient com a recursos pedagògics. Així, s’ofereix als usuaris la possibilitat de fer activitats de servei en el medi natural i rural durant les acampades. També s’han col·locat instal·lacions d’interpretació ambiental interactiva als terrenys per fomentar l’educació ambiental. A més, es treballa per reduir l’impacte ambiental de les acampades i construir un context idoni per a l’educació ambiental durant les estades, amb 33 instal·lacions ambientals en diversos terrenys (vàters secs, compostadors, plaques solars fotovoltaiques, depuradores biològiques, etc.).


Comparteix