Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

17.02.2014

Un nou centre escolta internacional a Montserrat vol atreure joves de tot el món per treballar l’espiritualitat

montserrat, muntanya, natura, misc, espiritualitat


MEG


  • Minyons Escoltes i Guies de Catalunya inaugura el 22 de febrer el Montserrat International Scout Centre (MISC), un centre dedicat al treball de l’espiritualitat obert als joves membres del moviment escolta i guia de Catalunya i d’arreu del món.
  • El MISC serà l’únic centre escolta dedicat al treball de l’espiritualitat a Europa i vol convertir-se en el centre de referència al sud del continent. A la inauguració hi assistirà el màxim responsable europeu de l’Organització Mundial del Moviment Escolta, Andrea Demarmels.
  • El projecte, fet en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat i el Monestir de Sant Benet, ofereix un programa de treball individual, basat en materials d’inspiració cristiana oberts a tothom, que es desenvolupa en contacte directe amb la natura.
Valldoreix, 17 de febrer de 2014. El proper dissabte 22 de febrer, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya inaugura el Montserrat International Scout Centre (MISC), un nou centre escolta internacional obert a joves membres del moviment escolta d’arreu del món que vulguin desenvolupar la seva dimensió espiritual, per tal d’enriquir la seva tasca com a educadors.

Les persones que s’hi allotgin hi desenvoluparan un programa de treball basat en uns materials d’inspiració cristiana oberts a tothom, creients i no creients, en contacte directe amb la natura i vivint el dia a dia de manera autogestionada, fidels al mètode escolta i guia.

El MISC és actualment l’únic centre escolta de tot el continent dedicat al treball de l’espiritualitat i  vol esdevenir el centre escolta internacional de referència al sud d’Europa. Per aquest motiu s’ha creat el web www.misc.cat, properament disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), on s’ofereix tota la informació i a partir del dia de la inauguració es podran fer reserves.

El treball de l’espiritualitat és un dels tres pilars en què es fonamenta la proposta educativa de l’escoltisme i el guiatge, juntament amb el país i la persona. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya aposta perquè l’escoltisme i el guiatge esdevinguin un espai de trobada, de diàleg i treball entre les diferents opcions i sensibilitats espirituals buscant el punt d'encontre i d’enriquiment amb les diferències. A més a més, essent fidels a  l’origen cristià de l’entitat, el projecte vol facilitar l’acollida i la trobada de les persones que volen conèixer, viure, celebrar i aprofundir en aquesta proposta.

La inauguració del MISC tindrà lloc el 22 de febrer, coincidint amb la Diada del Pensament, una jornada de celebració del moviment escolta i guia d’arreu del món. Enguany el lema de la Diada és “Una educació de qualitat i universal per a tots els infants i joves”, coincidint amb el segon Objectiu de Desenvolupament del Mil·leni de Nacions Unides.

L’acte començarà a les 10 del matí amb la benvinguda de Jordi Bonet, primer comissari general de Minyons Escoltes i director emèrit de les obres de la Sagrada Família. Després es farà una visita on es podran descobrir alguns dels espais emblemàtics de Montserrat on es duu a terme el programa de treball del MISC. A les 13 h tindran lloc els parlaments institucionals a la Sala de la Façana i, posteriorment, la visita de les instal·lacions.

Està previst que a la inauguració hi assisteixi el president de la regió europea de la World Organization of the Scout Movement (WOSM), Andrea Demarmels, així com representants d'altres associacions escoltes internacionals; el president de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, José Cayuela; els comissaris generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Lluís Marco i Trini Molist; i representants de diverses institucions polítiques, socials i religioses de Catalunya.

El projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat, estretament vinculada amb l’escoltisme i el guiatge català des dels inicis d’aquest moviment; així com el Monestir de Sant Benet, que ofereix la possibilitat de realitzar accions de servei a la comunitat durant l’estada.

El MISC s’emmarca dins la xarxa de Centres Escoltes de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, formada actualment per l’Aula Natura Can Palós, a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), i el Refugi Mas Olivet, a Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà).


Documents

Comparteix