Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

19.11.2014

[CONVOCATÒRIA] L’Assemblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya decideix diumenge si s’inicia la construcció d’una nova i única entitat d’escoltisme i guiatge al nostre país

Girona va acollir l'Assemblea de l'any passat.


  • L’Assemblea tindrà lloc a Barcelona i hi estan convocats els més de 3.000 joves voluntaris i voluntàries de l’associació d’arreu del país.
  • Dissabte hi haurà activitats lúdiques i formatives gratuïtes per a tots els assistents i diumenge es farà el plenari de l’Assemblea.
  • Les altres dues associacions amb qui es crearia l’entitat única, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, van aprovar la proposta a les seves assemblees el cap de setmana passat.
Aquest cap de setmana tindrà lloc a Barcelona l’Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), on hi estan convocats els més de 3.000 caps (joves voluntaris i voluntàries) de l’associació d’arreu del país. L’Assemblea és l’òrgan de decisió més important de l’entitat i s’hi voten els pressupostos, l’elecció dels nous càrrecs o el programa de curs, entre altres.
 
Aquest any, a més, s’hi votarà si s’inicia el procés de construcció d’una nova i única entitat d’escoltisme i guiatge a Catalunya, juntament amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans. Aquestes altres dues associacions ja van aprovar la proposta a les seves respectives assemblees generals el cap de setmana passat.
 
La nova entitat d’escoltisme i guiatge agruparia més de 18.500 persones al nostre país: 14.500 infants i joves i 4.000 voluntaris. La seva creació culminaria un treball conjunt iniciat l’any 2009. Amb l’entitat única es pretén enfortir l’escoltisme i el guiatge i augmentar l’impacte d’aquesta proposta educativa en la societat catalana, per esdevenir un referent en l’educació dels infants i joves i contribuir a construir una societat més justa, democràtica i participativa.
 
El plenari de l’Assemblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya serà diumenge 23 de novembre al Barcelona Teatre Musical (antic Palau d’Esports). Hi assistiran el regidor d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, Raimon Blasi; i el director general de Joventut Generalitat de Catalunya, Toni Reig; entre d’altres convidats.
 
Dissabte 22 a partir de les 7 de la tarda es faran activitats per als voluntaris i voluntàries assistents a l’Assemblea, als Jardins de Can Ferrero i Cal Sèbio, a Montjuïc: futbolí humà, teatre de l’oprimit, grafittis, photocall, projecció de documentals, etc.


Comparteix