Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

23.11.2014

Un miler de joves voluntaris participen a Barcelona a l’Assemblea General més multitudinària de la història de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG)

assemblea

Un miler de joves de tot Catalunya han assistit a l'Assemblea.
Bruna Ricart


  • L’Assemblea aprova per una ajustada majoria iniciar el procés de construcció d’una nova i única entitat d’escoltisme i guiatge al nostre país, juntament amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans.
  • S’ha aprovat també organitzar una macrotrobada de l’escoltisme i el guiatge la primavera del 2016 a Tàrrega, que reunirà més de 14.000 infants i joves.
  • L’associació ha escollit la torellonenca Núria Montanyà com a nova comissària general (presidenta) i el manresà Albert Sangrà com a nou coordinador general de relacions.
Barcelona ha acollit aquest diumenge l’Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) amb més participació de la història de l’associació. Hi han assistit 963 caps (joves que eduquen des del voluntariat) d’arreu del país.

Un dels punts més destacats ha estat l’aprovació de l’inici del procés de construcció d’una nova i única entitat d’escoltisme i guiatge a Catalunya, juntament amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, que ja ho van aprovar a les seves respectives assemblees el cap de setmana passat. Les tres associacions agrupen un total de 14.500 infants i joves i 4.000 voluntaris i voluntàries, en 200 agrupaments escoltes (caus) arreu de les comarques catalanes.
 
L’Assemblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha aprovat la proposta per una majoria molt ajustada: 53,2%. Això emplaça el Comissariat General (junta de l’associació) a fer una reflexió sobre els passos a seguir a partir d’ara. Es contempla la possibilitat de convocar una assemblea extraordinària per ratificar aquesta decisió, que probablement es faria al mes de febrer.
 
A l’Assemblea també s’ha aprovat l’entrada de dos nous membres a la Taula Executiva de l’associació, on els càrrecs es relleven cada tres anys. La nova comissària general (presidenta), en substitució de la Trini Molist, serà la Núria Montanyà, procedent de l’Agrupament Escolta i Guia Comte Jofre-Verge de Rocaprevera de Torelló i de l’equip de la Demarcació de l’Alt Ter. El nou coordinador general de relacions, substituint la Laia Martí, serà l’Albert Sangrà, procedent de l’Agrupament Escolta i Guia Antoni Gaudí de Manresa i de l’equip de la Demarcació de la Catalunya Central.
 
A banda, l’Assemblea de MEG ha aprovat el programa del curs 2014-2015, que inclou començar a treballar per organitzar una macrotrobada d’escoltes i guies a Tàrrega la primavera de 2016, on es preveu que hi assisteixin 14.000 escoltes i guies. També s’ha aprovat el pressupost de l’associació a nivell nacional per al curs 2014-2015, amb un volum d’1.400.000 euros (sumant els agrupaments i les demarcacions, l’associació té un pressupost total de 4.300.000 euros).

Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 
L’escoltisme i el guiatge són un moviment educatiu juvenil que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 45 milions de membres arreu del món i presència en 160 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.
 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
 
Formen part de l’associació 14.000 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
 
Tenim una Escola de Formació pròpia, on cada any centenars de persones obtenen títols oficials de monitor/a i director/a de lleure gràcies a les formacions vivencials que oferim formadors i formadores voluntaris.
 
També gestionem Campaments i Més, la xarxa de terrenys d’acampada més gran de Catalunya; els Centres Escoltes, cases que ofereixen contextos educatius d’acord amb els valors del mètode escolta i guia; i Brownsea, la nostra botiga de material escolta, de natura i muntanya; amb el suport de la Fundació Josep Sans.


Etiquetes

Comparteix