Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

08.02.2015

Les 3 entitats de l’escoltisme i el guiatge català aproven iniciar la construcció d’una nova associació única que les uneixi

assemblea, fceg, procés d'unitat, torn de paraula, intervenció, joc democràtic, extraordinària, terrassa, prec

Un participant a l'assemblea de MEG pren la paraula en un torn d'intervencions.


  • Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han aprovat iniciar la construcció d’una nova i única associació d’escoltisme i guiatge oberta i catalana.
  • Aquest diumenge ho ha ratificat l’entitat que faltava, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, que ho ha votat en segona volta per tal de confirmar l’acord d’assemblea pres al novembre.
  • El full de ruta aprovat estableix l’inici d’un treball que es desenvoluparà durant els propers anys i servirà per definir com hauria de ser aquesta nova associació única, que agruparia 18.500 persones al nostre país.
Aquest diumenge, a Terrassa, l’entitat Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha ratificat la proposta de full de ruta amb el qual les tres entitats d’escoltisme i guiatge de Catalunya iniciaran la construcció d’una associació única. La votació ha obtingut un 63,41% dels vots a favor, en una assemblea extraordinària on s’ha votat la proposta per segon cop, per tal de corroborar la decisió ja votada al novembre. Les dues organitzacions escoltes restants, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, ja van aprovar la proposta a les seves assemblees ordinàries els passats 15 i 16 de novembre.

La proposta de full de ruta aprovada estableix un procés de treball que podria durar entre 3 i 6 anys, en el qual es contempla que els caps i responsables associatius participin en diferents espais per definir com hauria de ser aquesta nova associació única. Passat aquest temps, es formalitzaria la creació d’aquesta nova associació, que agruparia 14.500 infants i joves i 4.000 voluntaris i voluntàries en 200 agrupaments escoltes (caus) arreu del territori català.

La proposta aprovada estableix les bases sobre les quals es crearia aquesta nova associació única. En primer lloc, la nova entitat compartirà els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocarà el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, es comprometrà a treballar activament des de l'acció local i nacional per la construcció d’una societat catalana més justa, més diversa, més inclusiva i més cohesionada, que conegui i promogui la seva pròpia identitat.

Sobre l’escoltisme i el guiatge a Catalunya

L’escoltisme i el guiatge és un moviment educatiu mundial amb un mètode pedagògic propi que compta amb 40 milions de membres arreu del món. A través de l’educació no formal, associativa, voluntària i liderada per joves, treballa amb un objectiu clar: millorar la societat a través de l’educació.

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) és l’entitat que engloba l’escoltisme i el guiatge catalans de tres associacions - Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - que es dediquen a l’educació en el lleure dels infants i joves de Catalunya i treballen per la transformació social.

Està formada per uns 18.500 infants i joves organitzats en un total de 200 agrupaments arreu del territori català, amb presència a 30 comarques i 95 municipis. Entre els seus membres hi ha més de 4.000 caps, que són joves educadors i educadores que desenvolupen una tasca pedagògica totalment voluntària.


Etiquetes

Comparteix