Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

14.10.2015

[Dem. Tarragona] Riudecols acull prop de 200 persones a l’assemblea de Minyons Escoltes i Guies del Camp de Tarragona

tarragona, assemblea, trobada 0

Assemblea i Trobada 0, el 10 d'octubre de 2015.
Demarcació de Tarragona


Aquest 2015 se celebren 45 anys de l’entitat al nostre territori


El Casal de Riudecols (Baix Camp) va acollir el passat 10 d’octubre l’assemblea general ordinària de la Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. La trobada va reunir més de 180 caps o monitors voluntaris dels 13 agrupaments del territori, els quals marcaren les línies d’acció per al proper curs. També van escollir els nous membres de la junta territorial i es van presentar els equips de formació i de suport a la tasca educativa. L’acte comptà amb la presència d’Anna Aragonès, alcadessa de Riudecols, i d’Albert Catà i Lluís Marco, membres de la junta catalana de l’entitat.

El cap de setmana s’inicià dissabte a la tarda amb el plenari, celebrat al Casal. Després d’una presentació i una introducció dedicada a la música, que serà l’eix central d’aquest curs, Anna Aragonès, alcaldessa de la població, va encoratjar els més de 180 caps en la seva tasca associativa i educativa, remarcant “la importància d’acompanyar més els infants i joves des de l’educació en valors, especialment en la societat actual”.

Per la seva banda, Albert Catà i Lluís Marco, membres de la junta general de l’associació presents a l’assemblea, van felicitar els caps per la trobada organitzada el curs anterior “La Bajoca”, en què van participar-hi més de 700 infants i joves del territori i que representa “un signe evident de cohesió, d’esforç i d’il·lusió, i reflex del moviment actual”. Durant el plenari, els agrupaments exposaren la memòria del curs anterior, s’aprovaren els comptes i el pressupost, i es decidí crear una nova taula de treball dedicada a la pedagogia, la qual reunirà periòdicament els responsables pedagògics dels agrupaments i de la demarcació. D’entre els objectius que s’han proposat per aquest curs, en què se celebren els 45 anys de la Demarcació de Tarragona, destaquen l’adequació d’una casa de colònies, un treball de mètode i proposta educativa als agrupaments, l’organització d’una trobada de caps i la creació d’una jornada sobre el voluntariat. Finalment, també es van fer els relleus a la junta territorial, incorporant a l’Aleix Clotet com a president, a la Mar Solé com a responsable pedagògica i a la Marina Clavero com a secretària.

La “Trobada 0”, juntament amb la realització de l’assemblea anual, representa el tret de sortida a les activitats educatives que els joves voluntaris realitzen tots els dissabtes amb els infants i joves de la seva població. El proper 21 de novembre, es tornaran a trobar amb la resta d’agrupaments i demarcacions de Catalunya per celebrar a Cervera l’assemblea general de l’entitat.


Etiquetes

Comparteix