Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

18.11.2015

CONVOCATÒRIA: 800 joves assistiran aquest cap de setmana a Cervera a l’Assemblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

ago, barcelona, caps, voluntaris

Assemblea de MEG del 2014 a Barcelona.


  • A l’Assemblea s’hi escolliran tres nous càrrecs de la junta i es sotmetrà a votació el nou Pla Estratègic, centrat en tres objectius: aprofundir en la identitat escolta i guia, fomentar la participació i incrementar l’impacte social.
  • Les comarques de Ponent i Pirineu acullen un cop cada 8 anys l’Assemblea de l’entitat, formada per 15.000 infants i joves i 150 agrupaments escoltes.
  • Dissabte 21 hi haurà un espectacle de teatre obert al públic pels carrers de Cervera. Diumenge 22 es farà l’Assemblea al Gran Teatre de la Passió.
Valldoreix, 18 de novembre de 2015. S’espera que 800 nois i noies d’arreu de Catalunya assisteixin aquest cap de setmana a Cervera a l’Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG). En total hi estan convocats els 3.000 joves voluntaris i voluntàries que l’entitat té arreu del país.

A l’Assemblea es votarà un nou Pla Estratègic, que marca tres grans objectius per a l’entitat en els propers anys: aprofundir en la identitat escolta i guia; fomentar una major participació dels infants i joves i incrementar l’impacte social de l’escoltisme. També s’hi escolliran els càrrecs de comissari general (president), secretària general i administradora general. S’hi espera l’assistència del director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig; i del president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch, entre altres convidats.

MEG celebra l’Assemblea cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. La Demarcació Nord-Occidental està formada per 16 agrupaments escoltes a les comarques de Ponent i Pirineu, amb 1.400 infants i joves i 400 voluntaris i voluntàries. A Cervera, l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines educa infants i joves des de l’any 1972.
CONVOCATÒRIA:
Dissabte 21 de novembre: Espectacle de teatre de carrer (obert al públic)
22.30h - Espectacle a càrrec de GREPP Teatre pels carrers de Cervera. Inici: Plaça de la Universitat.
 
Diumenge 22 de novembre: Plenari de l’Assemblea General de MEG
11:45h – Benvinguda als convidats, parlaments, resultats de les votacions als càrrecs i presentació del Pla Estratègic. Lloc: Gran Teatre de la Passió de Cervera (Passeig Jaume Balmes, 4, Cervera).
 
Contacte: Elisenda Rovira (Comunicació). Tel. 93 590 27 00 - 646 018 428
comunicacio@escoltesiguies.cat / www.escoltesiguies.cat/premsa / @escoltesiguies
 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
 
Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
 
L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 45 milions de membres arreu del món i presència en 160 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.
 


Documents

Comparteix