Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

22.11.2015

Incrementar l’impacte social de l’escoltisme, un dels objectius principals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya per als propers anys

assemblea, cervera,

Plenari de l'Assemblea General 2015.


  • Uns 700 joves voluntaris i voluntàries d’arreu de Catalunya han assistit aquest cap de setmana a l’Assemblea General de l’entitat a Cervera.
  • L’entitat ha aprovat un nou Pla Estratègic centrat en tres objectius: aprofundir en la identitat escolta i guia, fomentar la participació d’infants i joves i incrementar l’impacte social de l’escoltisme.
  • A l’Assemblea s’ha escollit el barceloní Ignasi Llobera com a comissari general (president), la tarragonina Ainhoa Huguet com a secretària general i l’osonenca Marta Miarons com a administradora general.
Cervera, 22 de novembre de 2015. El Gran Teatre de la Passió de Cervera ha acollit aquest diumenge l’Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el principal espai de decisió de l’associació, on hi han assistit unes 700 persones.

A l’Assemblea s’ha aprovat el nou Pla Estratègic de l’entitat, titulat “Som, fem, transformem”, que marca tres grans objectius per als propers anys: identitat escolta i guia, participació i impacte social. Pel què fa a la identitat escolta i guia, s’aprofundirà en el mètode pedagògic propi de l’escoltisme i el guiatge perquè mantingui el sentit i la vigència. En referència a la participació, es fomentarà la participació infantil en la presa de decisions dins l’entitat. Pel què fa a l’impacte social, es vol potenciar l’educació d’infants i joves perquè siguin agents transformadors de la societat; es vol construir comunitat i treballar en xarxa a nivell local, regional i nacional; es vol incrementar el reconeixement social de l’escoltisme i promoure la creació d’un marc legal que faciliti la seva tasca educativa.

“Creiem seriosament que cal fermesa i decisió a l’hora de traçar polítiques de joventut sensibles a la realitat associativa, que defensin tresors delicats com ara l’única escola de formació de base voluntària que queda al país: la nostra; i que reconeguin el moviment escolta i guia català com a autèntic patrimoni social de cada poble, de cada ciutat i del país sencer”, han manifestat la comissària general de l’entitat, Núria Montanyà, i el comissari general sortint, Lluís Marco.

L’Assemblea ha escollit tres membres de la Taula Executiva (junta permanent) per als propers tres anys: com a comissari general (president), el barceloní Ignasi Llobera; com a secretària general, la tarragonina Ainhoa Huguet; i com a administradora general, l’osonenca Marta Miarons. Tots tres s’uniran a la resta de càrrecs de la Taula Executiva: la Núria Montanyà, comissària general (presidenta); l’Albert Sangrà, coordinador general de relacions; i el Jordi Font, consiliari general.

L’Assemblea també ha aprovat seguir endavant amb la preparació d’una macrotrobada d’escoltes i guies que es durà a terme l’abril del 2017 a Tàrrega, una iniciativa sorgida de l’Assemblea del 2013 amb la qual s’està treballant. A més, s’ha aprovat el Pressupost de l’entitat per al curs 2015-2016 referent a l’estructura a nivell nacional, que ascendeix a 1.511.000 euros. El pressupost global de l’entitat incloent l’estructura a nivell local, territorial i nacional és de 4.950.000 euros.

MEG celebra l’Assemblea cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. Aquest any ha acollit l’Assemblea la Demarcació Nord-Occidental, formada per 16 agrupaments escoltes a les comarques de Ponent i Pirineu, amb 1.400 infants i joves i 400 voluntaris i voluntàries. A Cervera, l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines educa infants i joves des de l’any 1972.

Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones actives, conscients i compromeses amb la societat.
 
Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
 
L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 45 milions de membres arreu del món i presència en 160 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.
 


Comparteix