Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

27.06.2016

[FCEG] Més de 18.000 infants i joves de Catalunya participaran aquest estiu en campaments escoltes


  • Aquests campaments estan organitzats pels 200 agrupaments membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge​ (FCEG)
  • Els campaments d’estiu fan de la natura i el grup una oportunitat única per educar en valors a través d’activitats i jocs.
  • Els campaments de la FCEG són organitzats al 100% des del voluntariat associatiu i els infants i joves estan implicats en la seva creació, execució i revisió.
  • Les opcions de campaments són variades: des d’uns campaments a la natura, passant per una travessa, o uns campaments internacionals.

Més de 18.000 infants i joves participaran durant aquesta campanya d’estiu en els 800 campaments que organitzen els 200 agrupaments de la Federació Catalana  d’Escoltisme i Guiatge

Els campaments escoltes i guies, que tenen una durada d’entre una i dues setmanes, no són activitats d’estiu puntuals sinó que formen part del projecte educatiu que els infants i joves duen a terme durant tot el curs al seu agrupament​, en les trobades al cau que fan cada dissabte. En   aquestes trobades els mateixos infants i joves ajuden a organitzar  els campaments,   assumint diferents responsabilitats segons la seva edat: decidir els menús, escollir el destí, preparar la ruta, fer activitats per recollir fons per finançar­los, etc. Tot plegat respon a la filosofia educativa de l’escoltisme i el guiatge i serveix per treballar valors com el compromís, la responsabilitat o el servei a la societat.

Segons l’edat i els interessos del grup, els campaments prenen diferents formats:
 
Campaments a la natura: campaments estables amb tendes en ple medi natural, i disposant de l’imprescindible per aprofitar aquest entorn privilegiat com a font d’aprenentatge i d’aventura   inesgotable. Aquesta és l’opció més comuna.
 
Rutes i travesses: consisteix a realitzar una ruta de muntanya o per altres indrets de natura adients, tot pujant cims, descobrint les valls, i, quan cau la nit, buscar el cobert d’un refugi o fer   bivac, si la nit ho permet. Aquests campaments permeten als joves trobar­se amb ells mateixos, avançar amb l’esforç, descobrir i estimar el territori i el país, i com sempre, fer­-ho amb la confiança i la complicitat del grup i des del treball en equip.

● L’aventura internacional​: els grups d’edat dels més grans a vegades s’animen a dur  a terme els seus campaments o el seu projecte fora de Catalunya. Aquesta modalitat de campaments pot prendre la forma d’una ruta, un intercanvi, una estada en un centre escolta o un projecte de  cooperació  al desenvolupament. En el seu desenvolupament, els i les joves treballen la fraternitat universal i adopten el rol d’ambaixadors i ambaixadores del Moviment fora del nostre territori.
 
Els infants i joves van de campaments acompanyats pels seus caps​, que és el nom que reben   els   milers   de   joves   educadors   voluntaris   que,   amb   l’aval   del   títol de   monitor/a   o   director/a   de   lleure   de   la   Generalitat   de   Catalunya   i   altres   formacions pròpies,   desenvolupen   durant   tot   el   curs   una   tasca   educativa   totalment   voluntària i sense cap mena de remuneració econòmica​.
 
Sense aquests milers de joves voluntaris no seria possible la tasca de l’escoltisme i el guiatge, un moviment d’educació en el lleure format per 45 milions de persones a tot el món​  i amb 18.500 membres i més d'un segle d’història al nostre país. 


Nota de premsa publicada originalment per la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge


Comparteix