Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

16.11.2016

CONVOCATÒRIA: Més de 700 joves assistiran aquest cap de setmana a l’Assemblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya a Manresa

39a Assemblea General Ordinària de MEG celebrada a Cervera


  • A l’Assemblea es presentarà l’estat dels preparatius de la Jamborinada, la trobada més gran d’escoltes i guies a Catalunya que reunirà més 13.000 infants i joves a Tàrrega el 29 i 30 d’abril de 2017, i s’escollirà un nou membre a la junta i a la Taula Executiva.
  • L’Assemblea comptarà amb les intervencions de la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Sra. Marta Vilalta, i l’alcalde de Manresa, Il·lm Sr. Valentí Junyent.
  • Les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Solsonès acullen un cop cada 8 anys l’Assemblea de l’entitat, formada per 15.000 infants i joves i 155 agrupaments escoltes.
 
Valldoreix, 16 de novembre de 2016. S’espera que més de 700 joves assisteixin aquest diumenge 20 de novembre a la 40a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) que es celebrarà al Teatre Kursaal de Manresa. L’Assemblea és el màxim òrgan de decisió de l'entitat on hi estan convocats els més de 3.000 joves voluntaris i voluntàries d’arreu del país que en formen part fent de caps (monitors), formadors o responsables associatius.

Entre els principals punts de l’ordre del dia de l’Assemblea hi haurà la presentació de l’estat en què es troben els preparatius de la Jamborinada, la trobada més gran d’escoltes i guies a Catalunya que reunirà més 13.000 infants i joves a Tàrrega el 29 i 30 d’abril de 2017,  i l’elecció del càrrec de secretari general, així com la presentació i aprovació del nou Programa de Curs i del Pressupost.

L’Assemblea comptarà amb un acte públic on hi estan convidats representants d’altres entitats, institucions i administracions. Hi intervindran la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Sra. Marta Vilalta, i l’alcalde de Manresa, Il·lm Sr. Valentí Junyent.
 
MEG celebra l’Assemblea cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. La Demarcació de la Catalunya Central està formada per 18 agrupaments escoltes a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Solsonès, amb més de 1.500 infants i joves i 350 voluntaris i voluntàries. Manresa compta amb 4 agrupaments educant infants i joves: l’AEiG Antoni Gaudí, l’AEiG Cavall Bernat, l’AEiG La Salut i el més antic d’ells, l’AEiG Cardenal Lluch, actiu des del 1951.

CONVOCATÒRIA:
Diumenge 20 de novembre: Plenari de l’Assemblea General de MEG
11:15h – Benvinguda als convidats, parlaments, presentació de l’estat de situació de la Jamborinada. Lloc: Teatre Kursaal de Manresa, Passeig de Pere III, 35, 08240 Manresa (Barcelona)
Contacte: Anna Echeverria (Comunicació). Tel. 93 590 27 00 - 699236790
comunicacio@escoltesiguies.cat / www.escoltesiguies.cat/premsa / @escoltesiguies
 
 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en 155 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 45 milions de membres arreu del món i presència en 160 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.
 
 


Comparteix