Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

22.11.2017

[CONVOCATÒRIA] 800 joves assistiran aquest cap de setmana a Tarragona a l’Assemblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Assemblea General Ordinària 2016, celebrada a Manresa.


  • A l’Assemblea s’escollirà una nova comissària general (presidenta) i una coordinadora de relacions, membres de la junta i de la Taula Executiva de l’entitat.
  • L’Assemblea comptarà amb les intervencions de la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Sra. Marta Vilalta, i del conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Sr. Francesc Roca Rosell.
  • La Demarcació de Tarragona acull un cop cada 8 anys l’Assemblea de l’entitat, formada per 15.000 infants i joves i més de 150 agrupaments escoltes.
Valldoreix, 23 de novembre de 2017. S’espera que més de 800 joves assisteixin aquest diumenge 26 de novembre a la 41a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) que se celebrarà al Palau de Congressos de Tarragona sota el lema “Conscients del repte!”. L’Assemblea és el màxim òrgan de decisió de l'entitat on estan convocats els més de 3.000 joves voluntaris i voluntàries d’arreu del país que en formen part fent de caps (monitors), formadors o responsables associatius.

L’Assemblea té com a principals punts de l’ordre del dia la presentació i aprovació de la Memòria i l’Estat de comptes del curs 2016-2017 i del Pressupost i Programa de Curs 2017-2018, així com l’elecció dels càrrecs de comissària general (presidenta) i coordinadora de relacions. Com no podria ser d’una altra manera, aquesta Assemblea vindrà marcada per la situació política extraordinària actual, en què el model associatiu del país, on MEG està inclòs, s’ha vist particularment atacat mitjançant un bloqueig les subvencions destinades a les ajudes socials i al voluntariat, i que han dificultat enormement el desenvolupament de les seves activitats.

Davant de la conjuntura del país, l'escoltisme català dóna ple suport a la democràcia i a les institucions catalanes defensant el dret a decidir, rebutjant la violència i reivindicant la llibertat dels presos polítics.

L’Assemblea comptarà amb un acte públic on estan convidats representants d’altres entitats, institucions i administracions. Hi intervindran la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Sra. Marta Vilalta, i el conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Sr. Francesc Roca Rosell.

Com a projecte solidari de l’Assemblea, el mateix matí de diumenge es farà una recollida de material escolar i esportiu per a l'entitat Finestra al món que treballa per la sensibilització, la denúncia política i la defensa de la causa del poble sahrauí i la seva lluita per recuperar els territoris ocupats.

MEG celebra la seva Assemblea General cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. La Demarcació de Tarragona està formada per 13 agrupaments escoltes a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès, amb un miler d’infants i joves i 250 voluntaris i voluntàries. Tarragona compta amb 5 agrupaments educant infants i joves: l’AEiG Alverna, l’AEiG Fent Camí, l’AEiG GELSTO, l’AEiG Ixent i l’AEiG Xaloc.

 
CONVOCATÒRIA:

Diumenge 26 de novembre: Plenari de l’Assemblea General de MEG
12 h – Benvinguda als convidats i parlaments.
Lloc: Palau de Congressos de Tarragona (C/ Arquitecte Rovira, 2, 43001 Tarragona)
Contacte: Anna Echeverria (Comunicació). Tel. 93 590 27 00 - 660 170 180
comunicacio@escoltesiguies.cat / www.escoltesiguies.cat/premsa / @escoltesiguies
 
 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en 155 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
Actualment MEG es troba en un procés d’unitat, amb les altres dues associacions escoltes de Catalunya (Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans), avançant cap a una identitat col·lectiva i una unitat d’acció, que pretén crear la nova associació única d’escoltisme i guiatge oberta i catalana.
L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 50 milions de membres arreu del món i presència en 170 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.


Etiquetes

Comparteix