Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

15.11.2018

1.200 joves assistiran aquest cap de setmana a l’Assemblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya a Olesa de Montserrat

Assemblea General Ordinària 2017, celebrada a Tarragona.


  • L’Assemblea comptarà amb les intervencions de la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Sra. Georgina Oliva, i de l’Alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Sra. Pilar Puimedon.
  • La Demarcació del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès acull a Olesa de Montserrat aquesta assemblea que es preveu la més multitudinària de la història de l’entitat
Valldoreix, 15 de novembre de 2018. S’espera que més de 1.200 joves assisteixin aquest diumenge 18 de novembre a la 42a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) que se celebrarà al Teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat sota el lema “Decidim futur!”. L’Assemblea és el màxim òrgan de decisió de l'entitat on estan convocats els més de 3.000 joves voluntaris i voluntàries d’arreu del país que en formen part fent de caps (monitors), formadors o responsables associatius.

L’Assemblea té com a principals punts de l’ordre del dia la votació de la proposta d’associació única d’escoltisme català que suposaria la fusió de les tres entitats escoltes de Catalunya en una de sola, la presentació i aprovació de la Memòria i l’Estat de comptes del curs 2017-2018 i del Pressupost i Programa de Curs 2018-2019, així com l’elecció dels càrrecs de comissari general (president) i d’administrador i secretari general, com a membres de la junta i de la Taula Executiva de l’entitat.

L’Assemblea comptarà amb un acte públic on estan convidats representants d’altres entitats, institucions i administracions. Hi intervindran la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Sra. Georgina Oliva, i de l’Alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Sra. Pilar Puimedon.

MEG celebra la seva Assemblea General cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. La Demarcació del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès està formada per 17 agrupaments, i Olesa de Montserrat, municipi acollidor de l’assemblea d’enguany, compta amb l’Agrupament Escolta i Guia Bernat de Claravall que educa infants i joves des del 1954.
 

CONVOCATÒRIA:
Diumenge 18 de novembre: Plenari de l’Assemblea General Ordinària de MEG

9:45 h – Benvinguda als convidats i parlaments.
Lloc: Teatre de la Passió (Pl. de l’Oli s/n, 08640 Olesa de Montserrat)
Contacte: Anna Echeverria (Comunicació). Tel. 93 590 27 00 - 660 170 180
comunicacio@escoltesiguies.cat / www.escoltesiguies.cat/premsa / @escoltesiguies
 
 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en 155 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
Actualment MEG es troba en un procés d’unitat, amb les altres dues associacions escoltes de Catalunya (Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans), avançant cap a una identitat col·lectiva i una unitat d’acció, que pretén crear la nova associació única d’escoltisme i guiatge oberta i catalana.
L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 50 milions de membres arreu del món i presència en 170 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.


Etiquetes

Comparteix