Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

23.05.2019

Minyons Escoltes i Guies entrega fulards als presos i exiliats polítics en mostra de suport

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb l'Associació Catalana dels Drets Civils, i els grups de suport 'Tamara no estàs sola' i 'Adri et volem a casa'.


  • L’entrega va tenir lloc ahir en la trobada setmanal de suport als presos i exiliats polítics que es du a terme els dimecres a la Plaça del Rei (Barcelona).
  • L’entrega de fulards, màxim símbol de l’escoltisme, representa el compromís.
 
Dijous 23 de maig, Valldoreix. Ahir 22 de maig, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va fer entrega de fulards de l’entitat en mostra del seu suport als presos i exiliats polítics a través de l’Associació Catalana dels Drets Civils, el grup de suport Tamara no estàs sola i el grup de suport Adri et volem a casa. L’acte es va dur a terme en la trobada setmanal que organitza el Comitè Llibertat els dimecres a les 19 h la Plaça del Rei de Barcelona. 

L’entrega del fulard és una acció de gran rellevància en el món de l’escoltisme, ja que és el  màxim símbol del moviment escolta, un símbol de compromís. Amb aquesta acció, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va completar la mostra de suport i l’acció de reconeixement al compromís dels presos, preses, exiliats i exiliades polítiques vers el país i la societat catalana, que havia iniciat adreçant-los individualment unes paraules d’agraïment per carta on els explicava també la voluntat d’entregar-los un fulard de l’entitat.

A través de l’Associació Catalana dels Drets Civils, creada per familiars dels presos, preses, exiliats i exiliades polítiques, i els grups de suport de la Tamara Carrasco i l’Adrià Carrasco, l’entitat escolta pretén que els fulards arribin de manera simbòlica a tots ells i elles.

“Sabem que no defalleixen, així ens ho expliquen en les seves cartes de resposta. Volem dir-vos que nosaltres tampoc. Junts i juntes farem un país i una societat millors. Moltes gràcies i sempre a punt!” així tancaven el parlament els membres de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya en l’acte del Comitè Llibertat, on també va hi haver espai per a la lectura del manifest de Cap dona en l’oblit.

Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.

Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en 153 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.


Comparteix