Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

02.12.2019

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya reivindica el paper dels joves com a agents de canvi social

AGO 2019 a Vic


●  Gairebé 800 joves aproven el nou pla estratègic ‘Canviem per canviar el món’ en la 43a Assemblea de l’entitat.
 
  La transformació social i els reptes mediambientals focalitzen l’estratègia dels propers anys de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
 
●  El President Quim Torra ha animat als joves a assumir la responsabilitat de canviar el món perquè “el món serà el que vosaltres vulgueu que sigui”, els ha dit.
 
Vic, 1 de desembre de 2019. Aquest diumenge, el Teatre L’Atlàntida de Vic ha acollit gairebé 800 joves participants en la 43a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), el principal espai de decisió dels caps (monitors/es voluntaris i voluntàries) que formen part de l'associació. El cap de setmana de l’Assemblea és a més l’espai més gran de trobada d’aquests joves que duen a terme la seva tasca arreu del país.

L’Assemblea, marcada encara per la situació extraordinària que viu el país, s’ha centrat en la necessitat de canvi i d’adaptació de l’entitat als nous reptes socials i mediambientals.  “En aquesta assemblea ens emplacem a 'canviar per canviar el món'. Per fer-ho, mirem cap a nosaltres, la nostra entitat, els espais de participació, els agrupaments, els infants i joves, les famílies, però també mirem cap a la societat, una societat que volem més oberta, més justa, més democràtica. Una societat que tenim el dret, però també el deure, de transformar” han manifestat els comissaris generals de l’entitat.

En aquest sentit, s’ha presentat i aprovat el nou Pla Estratègic de l’entitat ‘Canviem per canviar el món’ que a través del treball de 6 grans eixos (educació, natura, transformació social, xarxa i entorn, governança democràtica i pertinença i compromís) entoma la fita de connectar la seva tradició amb les exigències del present i els reptes del futur.

“Volem ser el reflex del món que està per construir. Apostem per la sostenibilitat i volem reduir l’impacte de la nostra activitat a l’entorn. Volem uns agrupaments oberts a la diversitat i a la igualtat de gènere. Volem repensar la nostra organització en el marc d’una societat que ha de ser més lliure i democràtica”, aquests són alguns dels punts que els joves han volgut destacar en la presentació del pla.

Els canvis i transformacions que planteja aquest nou pla estratègic s’han elaborat amb la participació de tots els membres de l’entitat: responsables associatius, agrupaments, caps i, per primera vegada, de manera directa, d’infants i joves.

L’Assemblea també ha aprovat el Programa i el Pressupost de l’entitat per al curs 2019-2020 i ha escollit com a nova secretària general a la vallesenca Laura Benseny, que passa a formar part de la Taula Executiva per als propers tres anys. S’uneix a la resta de càrrecs de la Taula Executiva: Laura Panicot, comissària general, Joel Burch, administrador i secretari general; Montse Puig, coordinadora de relacions; i Robert Baró, consiliari general.

En l'acte públic de l'Assemblea hi han intervingut el Molt Honorable Sr. Quim Torra, President de la Generalitat, on ha compartit que “canviar el món és complicat i tothom hi té una gran responsablititat” animant als joves a assumir-la perquè “el món serà el que vosaltres voleu que sigui”, els ha dit. La Directora General de Joventut, la Sra. Laia Girós, ha aprofitat el seu parlament per reivindicar que “els joves ja estem apoderats, només hem d’exercir el nostre poder”. L’Alcaldessa de Vic, la Sra. Anna Erra, ha tancat els parlaments agraïnt i felicitant la feina que fan els agrupaments arreu del territori i en especial els 3 de la ciutat de Vic.

MEG celebra la seva Assemblea General cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. La Demarcació de l’Alt Ter està formada per 9 agrupaments escoltes a les comarques d’Osona i el Ripollès, amb més de 650 infants i joves i 150 voluntaris i voluntàries. Vic compta amb 3 agrupaments educant infants i joves: l’AEiG Guillem de Montrodon, l’AEiG Tsunami i l’AEIG Collformic. 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.

Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en 156 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.

L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 50 milions de membres arreu del món i presència en 170 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.


Etiquetes

Comparteix