Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

28.01.2020

[CONVOCATÒRIA] Minyons Escoltes i Guies presenta la publicació ‘Participació infantil i juvenil’


  • La publicació és fruit d’un procés d’aprenentatge i reflexió sobre la participació infantil i juvenil dins de l’entitat. 
  • L’acte de presentació tindrà lloc dissabte 1 de febrer al matí a Torre Jussana (Barcelona) i comptarà amb la participació de la investigadora de la UB en participació, Ana Novella
  • El projecte de participació infantil i juvenil s’ha emmarcat en el Laboratori d’Acció i Innovació Educativa de MEG. 

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) presentarà dissabte 1 de febrer a Torre Jussana (Barcelona) la publicació ‘Participació infantil i juvenil. Experiències del projecte Laboratori d’Acció i Innovació Educativa als agrupaments’.

La publicació és fruit d’un procés d’aprenentatge i reflexió sobre la participació infantil i juvenil dins de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i de com apareix la necessitat de crear espais de participació per a infants i joves diferents als que hi havia establerts dins ara. És el recull de la feina feta pels agrupaments escoltes de MEG que han format part del Laboratori de Participació Infantil i Juvenil (LAB) els cursos 2017-2018 i 2018-2019 en el marc del Laboratori d'Acció i Innovació Educativa.

Aquest laboratori de participació d’infants i joves ha sigut un projecte de l’Àmbit de Participació Infantil i Juvenil de MEG amb l’acompanyament d’Ana Novella, investigadora en participació del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona. Hi han participat els agrupaments escoltes AEiG Anselm Albareda, AEiG Rudyard Kipling, AEiG Pau Casals i AEiG Sant Ferran de Barcelona, l'AEiG Alverna de Tarragona i l'AEiG Joan XXIII de Martorell.

La presentació del llibre tindrà lloc el proper 1 de febrer a les 11:30 h, a Torre Jussana (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30, Barcelona). Hi estan convidats els membres de MEG, persones vinculades a l’escoltisme, membres d'associacions i institucions educatives i totes les persones que hi estiguin interessades.
 
Hi intervindran:
  • Ana Novella, professora i investigadora de la Facultat d’Educació i membre del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona
  • Àmbit de Participació Infantil i Juvenil de MEG (Elena Català, Laia Laborda, Clara Maristany, Laia Sales i Pol Ruiz) coautor i impulsor del projecte en el marc del Laboratori d’Acció i Innovació Educativa.
  • Membres de la Taula Executiva de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
  • Infants, joves i caps dels agrupaments participants del projecte LAB
S'entregarà un exemplar gratuït del llibre a les persones assistents (fins a esgotar existències).

Sinopsi

‘Participació infantil i juvenil. Experiències del projecte Laboratori d’Acció i Innovació Educativa als agrupaments’ recull les experiències de diversos agrupaments i persones que s’han volgut iniciar en l’aventura de la participació infantil i juvenil. Vivències que pretenen servir d’inspiració i referència, però mai de guia o estructura única, ja que aquestes depenen de les propostes i decisions que prenguin els infants i joves dels agrupaments, amb les seves particularitats.

Aquesta publicació pertany a la col·lecció Drecera de MEG, d’àmbit pedagògic, que pretén donar eines a educadors/es de l’entitat i també de fora i mostra com l’experiència de l’escoltisme i guiatge és aplicable a diferents entorns educatius.
______________________________________________________________________

CONVOCATÒRIA:
Dissabte 1 de febrer
11:30 h – Presentació de la publicació ‘Participació infantil i juvenil’
Lloc: Torre Jussana (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30, Barcelona)
Preguem als mitjans que vulguin cobrir l’acte confirmin la seva assistència prèviament.
Contacte: Anna Echeverria (Comunicació). Tel. 93 590 27 00 - 660 170 180
comunicacio@escoltesiguies.cat / www.escoltesiguies.cat/premsa / @escoltesiguies
________________________________________________________________________
 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en 156 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 50 milions de membres arreu del món i presència en 170 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.

Sobre el Laboratori d'Acció i Innovació Educativa de MEG
És un laboratori on s'experimenten metodologies i pràctiques educatives dins dels agrupaments escoltes de l’entitat per a posteriorment extreure'n unes conclusions i poder exportar i compartir aquests coneixements a la resta d'agrupaments i a l’associació en general.


Comparteix