Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

29.11.2020

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya reivindica la seva tasca educativa com a espai essencial


  • Més de 800 joves han participat en la 44a Assemblea General Ordinària, celebrada per primera vegada de forma virtual.
     
  • Els més de 16.000 infants i joves de l’entitat tot just tornen a les activitats presencials, malgrat que les mesures actuals encara no permeten el desenvolupament habitual de l’activitat.
     
  • Laia Girós, Directora General de Joventut, es suma a la defensa del paper “imprescindible” de l’educació en el lleure de base associativa “per al desenvolupament dels infants i joves del nostre país”.


29 de novembre de 2020. Aquest diumenge, més de 800 caps s’han aplegat en la 44a Assemblea General Ordinària (AGO) de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG). Ha estat una AGO molt especial, ja que la situació actual ha obligat a realitzar aquesta trobada, principal espai de decisió dels i les caps (monitors/es voluntaris), en format virtual.
La situació actual del país, encara patint els efectes de la segona onada de la COVID-19, ha afectat enormement la tasca dels i les caps durant el curs, però no ha impedit que l’activitat de l’entitat continués. L’inici del confinament aquest 2020 ha vist aflorar la creativitat i entrega de voluntaris i voluntàries, que, davant la impossibilitat de realitzar la seva activitat de forma presencial han plantejat alternatives per a no aturar el cau. En aquest sentit, l’entitat ha volgut remarcar la seva capacitat de reinvenció, adaptació i resiliència de MEG.

Aquest esforç no ha estat exempt de reivindicació. Després d’un estiu on els agrupaments van poder realitzar campaments de nou, el retorn de l’activitat presencial a l’inici del nou curs va quedar tallat per les noves mesures de restricció. En aquest sentit, des de l’entitat s’ha recordat que “hem sigut exemple de bones pràctiques a les activitats, no sent focus de contagi, i tenint les taxes d’afectació de la COVID19 molt per sota dels índexs de risc”, reclamant a les autoritats que mantinguin la realització de les activitats presencials amb les mesures de seguretat necessàries però sense les limitacions actuals, que encara impedeixen a molts infants i joves participar-hi.
 
En aquesta Assemblea General s’han plantejat les línies per a aquest nou curs. Entre altres, s’ha aprovat un nou pressupost, que ha adaptat les xifres a la situació d’incertesa del moment, augmentant les partides destinades als ajuts a famílies. També s’ha aprovat el nou programa de curs 2020-2021, que marca els objectius a treballar aquest any i pretenen seguir amb el procés de treball i debat intern encarat a revisar i actualitzar l'entitat a tots els nivells.
Paral·lelament, també hi ha hagut relleu a la Taula Executiva, que ha escollit a David Gómez com a nou comissari general, Marta Raventós com a secretària general i Laura Benseny com a coordinadora general de relacions, càrrecs que es sumen a l’equip que també integra Joel Burch com a administrador i secretari general i Robert Baró com a consiliari general.

L’assemblea ha comptat amb la participació de la Directora General de Joventut, la Sra. Laia Girós, que ha destacat la defensa del lleure educatiu de base associativa i la tasca realitzada per a “situar al lleure educatiu com un espai de seguretat”, qualificant l’activitat com a “imprescindible per al desenvolupament dels infants i joves del nostre país”. També ha agraït als i les caps la tasca d’adaptació i l’esforç.

______________ 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
Formen part de l’associació 16.000 infants i joves en 158 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 50 milions de membres arreu del món i presència en 170 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.
 


Comparteix