Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

25.11.2012

Lluís Marco i Planells, escollit nou president de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

escoltisme i guiatge, voluntariat, lideratge juvenil

Nous membres de la Taula Executiva escollits a l'Assemblea 2012.
MEG


  • La principal associació de l’escoltisme a Catalunya ha celebrat avui la seva assemblea anual a Sant Sadurní d’Anoia. Amb la participació de més de 500 joves, ha estat l’assemblea més multitudinària dels darrers anys.
  • A l’assemblea s’ha escollit el nou president (comissari general) de l’entitat, Lluís Marco i Planells; la nova secretària general, Irene Alerm i Pou; el nou secretari general, Albert Catà i Farré; i el nou administrador general, Jordi Valls i Olivé.
  • També s’ha ratificat el Pla Triennal 2012-2015, que marca el rumb de l’associació en els propers anys, estructurat en cinc eixos: enfortir els agrupaments; potenciar la natura com a font d’aprenentatge; fer una associació més sostenible, impulsar el lideratge juvenil i repensar l’escoltisme i guiatge del segle XXI.
Sant Sadurní d’Anoia, 25 de novembre de 2012. En un dia clau per al futur del nostre país, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la principal entitat d’escoltisme i guiatge a casa nostra, ha celebrat la seva assemblea general a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). Enguany l’Assemblea ha batut un rècord de participació, amb l’assistència de més de 500 joves vinguts d’arreu de les comarques catalanes.
L’assemblea ha escollit el nou comissari general (president) de l’associació, que rellevarà qui ho ha estat en els darrers tres anys, Arnau Garcia i Conesa. El nou comissari general, Lluís Marco i Planells (Barcelona, 1982), és enginyer de canals, camins i ports i expert en coaching personal i organitzacional. Va començar la seva trajectòria dins l’escoltisme fa 21 anys a l’Agrupament Escolta i Guia Bonanova-Joan Bosco de Barcelona, i entre altres tasques, va ser comissari del Sector 1 (format pels agrupaments de Sarrià, Sant Gervasi, Les Corts i Gràcia) i, en els darrers tres anys, comissari de la Demarcació del Barcelonès.
També s’han escollit altres càrrecs de la Taula Executiva: la secretària general, Irene Alerm i Pou, rellevant Cèlia Sentís i Otal; el secretari general, Albert Catà i Farré, rellavant Arnau Casanovas i Massana; i l’administrador general, Jordi Valls i Olivé (càrrec fins ara vacant).
A l’Assemblea s’ha sotmès a votació el Pla Triennal 2012-2015, titulat “Nous reptes, nous horitzons”. Aquest document recull les prioritats que han de marcar la direcció de tota l’associació durant els propers tres anys i s’organitza en cinc eixos estratègics:
  • Enfortir els agrupaments. Generar reflexió conjunta, estratègies i formació que enforteixin els agrupaments en quatre eixos claus: l’equip humà, els caus, la formació i la xarxa de relacions locals.
  • La natura, font d’aprenentatge. Redescobrir la natura i augmentar la capacitat d’incidència del mètode en els infants i joves.
  • Associació sostenible. Revisar els fonaments l’associació, per enfortir-los i que puguin suportar totes les càrregues de projectes que es vulguin desenvolupar a mitjà i llarg termini.
  • Lideratge juvenil. Esdevenir un espai formatiu pel lideratge personal i d’equips, per tal de tenir incidència positiva i proactiva als diferents espais i grups de referència del nostre país.
  • Escoltisme i guiatge del segle XXI. Posar al dia l’escoltisme i el guiatge de Catalunya, proposant un model madur, atractiu, vigent, innovador, plural i transformador, fidel a la metodologia i llei escolta, que segueixi fomentant la responsabilitat, el compromís, el desenvolupament de projectes, el treball en equip i la creativitat.
L’assemblea és l’òrgan de govern més important de l’associació, on hi poden participar tots els afiliats i afiliades majors de 18 anys que en formen part i que desenvolupen una tasca totalment voluntària, ja sigui com a educadors d’infants i joves o bé com a responsables associatius.
A banda de l’assemblea, durant tot el cap de setmana Sant Sadurní d’Anoia ha acollit activitats formatives i lúdiques. Entre les activitats obertes al poble, organitzades per l’Agrupament Escolta i Guia Sant Sadurní, ahir dissabte es va fer una sessió de balls i danses a la plaça de l’Ajuntament, un correfoc pels carrers del municipi –organitzat conjuntament amb l’Ajuntament- i un concert amb DJ Morrison.


Comparteix