Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

23.10.2012

Tres agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, guardonats als Premis Jaume Ciurana de Civisme

voluntariat, aprenentatge servei, reconeixements, girona, natura, país, transformació social

L'AE Montnegre va ser un dels guardonats als Premis Jaume Ciurana.
MEG


Els projectes de l’AE Montnegre (Calella), l’AEiG Mare de Déu de Núria (Barcelona) i l’AEiG Terra Plana (Belianes) van ser reconeguts al 26è Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil, lliurats ahir a Barcelona. Els guardons són una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família impulsada per la Fundació Josep Sans.

Valldoreix, 23 d’octubre de 2012. Aquest dilluns 22 d’octubre es van lliurar a Barcelona els Premis de Civisme del Departament de Benestar Social i Família, entre els quals hi ha el Premi Jaume Ciurana. Aquest guardó, impulsat conjuntament amb la Fundació Josep Sans, distingeix els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret dels Països Catalans.

En aquesta edició han estat premiats 3 agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya:
  • En la categoria “En la millora de l’entorn natural”, el primer premi ha recaigut al grup de Pioners i Caravel·les de l’AE Montnegre, de Calella (Demarcació de Girona), per l’activitat "Disseny i Reordenació de la Plaça de Sant Andreu de l’Arboceda", situada al Parc Natural del Montnegre i el Corredor, gairebé desapareguda per l'abandonament i el mal ús. 
  • El segon premi de la categoria ha estat concedit a la colla Dinizulú de l’AEiG Mare de Déu de Núria, de Barcelona (Demarcació del Barcelonès – Sector IV), per l’activitat “Servei Ambiental amb La Fageda”, netejant i desbrossant un espai per recuperar-hi una antiga pastura de principis del segle XX.
  • En la categoria “En favor de les persones”, el jurat ha atorgat una menció especial a l’AEiG Terra Plana, de Belianes (Demarcació Nord-Occidental), per l'organització anual de la Marxa Ecològica i per La Pau, en reconeixement als 27 anys d'aquesta activitat en pro de la solidaritat, la convivència social i el respecte per la natura.
Els grups guardonats amb el Premi Jaume Ciurana han rebut un diploma del Grup d’Antics Escoltes i Guies Sant Jordi de la Fundació Josep Sans, l’entitat impulsora de la modalitat. El jurat dels premis ha estat presidit per la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, i ha comptat amb la participació de la vídua de Jaume Ciurana, Dolors Llevadot; el subdirector general de Joventut, Manel Ros, i els representants del Grup d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, Manuel Subirà i Jordi Costa.


Comparteix