Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

25.11.2013

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya reivindica la importància de l’educació i del compromís social per dibuixar el rumb del país

Votació durant la 37a Assemblea General Ordinària © Arxiu MEG


  • 650 joves d'arreu del país han participat aquest diumenge a Girona a l'Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el principal espai de decisió de l'associació.
  • L'Assemblea reivindica el paper de l'escoltisme i el guiatge en el context actual, una tasca educativa que és possible gràcies a l'acció desinteressada de milers de joves voluntaris. 
  • Minyons Escoltes i Guies de Catalunya xifra en 20 milions d'euros anuals l'aportació que els voluntaris de l'associació fan desinteressadament a la societat.
 
Girona, 24 de novembre de 2013. Aquest diumenge, 24 de novembre, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha celebrat a Girona la seva Assemblea General Ordinària, el principal espai de decisió dels caps (monitors) voluntaris i voluntàries que formen part de l'associació arreu del país.
 
Com a punt de trobada més important en el calendari anual de l'associació, l'Assemblea ha servit per reivindicar el paper de l'escoltisme i el guiatge en el context social que vivim. Actualment, la tasca educativa de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya arriba a més de 10.500 infants i joves en 147 agrupaments escoltes i guies de pobles i barris arreu del nostre país, educant-los com a persones conscients, actives i compromeses amb la societat, proporcionant-los experiències significatives i creant teixit social.
 
Aquesta tasca educativa és possible gràcies a l'acció desinteressada de 3.000 joves voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius, una dedicació que suposa entre 36 i 90 hores mensuals segons el càrrec. En termes econòmics -si aquesta tasca fos remunerada segons la categoria corresponent del Conveni del lleure-, el conjunt de la dedicació dels voluntaris i voluntàries de l'associació equivaldria a prop de 20 milions d’euros anuals, que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ofereix de manera desinteressada a la societat. En aquest sentit, els comissaris generals (presidents) de l'associació, Lluís Marco i Trini Molist, han afirmat: “Cal una aposta política clara per donar suport a l’associacionisme educatiu de base voluntària. Creiem en l’educació com l’autèntic motor de canvi que generarà els nous lideratges que el nostre país necessita. Bons lideratges: carregats de sensibilitat, de qualitat humana i d’una alta dosi de consciència espiritual. Per això som aquí, al servei del nostre país.”


 
A més, a l'Assemblea s'han aprovat diversos documents que guiaran el rumb de l'associació durant aquest curs 2013-2014, com el Programa de curs i el Pressupost global de l'entitat, amb un import total de 4 milions d'euros. També s'ha aprovat la modificació dels Estatuts de l'associació i el full de ruta a seguir en el marc del Procés d’Unitat de l’escoltisme i el guiatge català per al curs 2013-2014.

En l'acte públic de l'Assemblea, a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona, hi han intervingut l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont; i el director general de Joventutde la Generalitat de Catalunya, Toni Reig. “A la societat gironina i catalana que volem, hi ha d'haver uns valors fonamentals que també són els vostres. A la Constitució del futur estat català, volem que els valors de l'escoltisme i el guiatge hi siguin presents”, ha manifestat Puigdemont. “La vostra tasca és una revolució silenciosa, feta des de l'amor. En la situació que vivim el país necessita gent com vosaltres: crítica, implicada i compromesa”, ha dit Reig.
 
A més, des de dissabte l'escoltisme i el guiatge d'arreu del país ja es va fer present a Girona. La Demarcació de Girona i els quatre agrupaments escoltes i guies de la ciutat (Sant Narcís, Santa Maria de Vista Alegre, Joan Pons i Pare Claret) van organitzar diverses activitats dirigides a tots els assistents a l'Assemblea, com tallers de circ, bèlit (joc tradicional català), castells, cant improvisat i danses  tradicionals, un sopar gratuït pels assistents, un xispasso nocturn i un final de festa amb els concerts de Banda Bandarra, Greda Street Band, Cris&Petes i la Reggae Boar Family.Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) som una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
 
Som 13.500 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. D’aquests, més de 3.000 som voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius.
 
Formem part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que agrupa 20.000 escoltes i guies al nostre país i que és reconeguda per les organitzacions internacionals del moviment escolta i guia. Amb 40 milions de membres arreu del món, l’escoltisme i el guiatge constitueixen el moviment juvenil més nombrós del planeta.
 
Tenim una Escola de Formació pròpia, on cada any centenars de persones obtenen títols oficials de monitor/a i director/a de lleure gràcies a les formacions vivencials que oferim formadors i formadores voluntaris.
 
També gestionem Campaments i Més, la xarxa de terrenys d’acampada més gran de Catalunya; els Centres Escoltes, cases que ofereixen contextos educatius d’acord amb els valors del mètode escolta i guia; i Brownsea, la nostra botiga de material escolta, de natura i muntanya; amb el suport de la Fundació Josep Sans.


Comparteix