Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notes de premsa

26.11.2017

Minyons Escoltes i Guies reivindica l’escoltisme com a eina de cohesió social


 
  • 800 joves voluntaris d’arreu de Catalunya han assistit aquest cap de setmana a l’Assemblea General de l’associació a Tarragona.
  • A l’Assemblea s’ha escollit la torellonenca Laura Panicot com a comissària general (presidenta), i la cerverina Montse Puig com a coordinadora de relacions.
Tarragona, 26 de novembre de 2017. Aquest diumenge, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha acollit 800 joves participants en la 41a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), el principal espai de decisió dels caps (monitors) voluntaris i voluntàries que formen part de l'associació arreu del país.
 
L’Assemblea, marcada per la situació extraordinària que viu el país, davant la qual l'escoltisme català dóna ple suport a la democràcia i a les institucions catalanes, ha servit per reivindicar el moviment escolta com a eina de cohesió social. “Els valors que transmetem dia a dia fan que ens sentim interpel·lats per tot el que passa al món i també pel que passa al nostre país, conscients que vivim un moment excepcional” han manifestat els membres de la Taula Executiva (junta permanent). “Som comunitat educativa i eina de cohesió social. (...) Ara és quan més es necessita l’escoltisme. Un escoltisme obert, que sigui espai d’acollida i d’inclusió. Un escoltisme que digui el que pensa i que es faci present” han afegit.
 
A l’Assemblea s’han aprovat el Programa i el Pressupost de l’entitat per al curs 2017-2018. Un curs decisiu en què, sota el lema “Conscients del repte!”, les tres associacions escoltes de Catalunya culminaran la fase de construcció del procés d’unitat en el qual es troben, que pretén crear la nova associació única d’escoltisme i guiatge oberta i catalana.
 
L’Assemblea ha escollit com a nova comissària general (presidenta) a la torellonenca Laura Panicot i com a coordinadora de relacions a la cerverina Montse Puig, que passen a formar part de la Taula Executiva per als propers tres anys. S’uneixen a la resta de càrrecs de la Taula Executiva: Marta Miarons, administradora general; Jaume Agustí, secretari general; i Jordi Font, consiliari general.
En l'acte públic de l'Assemblea hi han intervingut la Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Marta Vilalta, que ha reconegut l’escoltisme com un ”model de cohesió i compromís social pel nostre model de país i un actiu imprescindible” i el conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, el Sr. Francesc Roca, que també ha aprofitat l’oportunitat per fer un reconeixement a l’“excel·lent tasca sovint no prou valorada” de l’escoltisme.
 
MEG celebra la seva Assemblea General cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. La Demarcació de Tarragona està formada per 13 agrupaments escoltes a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès, amb un miler d’infants i joves i 250 voluntaris i voluntàries. Tarragona compta amb 5 agrupaments educant infants i joves: l’AEiG Alverna, l’AEiG Fent Camí, l’AEiG GELSTO, l’AEiG Ixent i l’AEiG Xaloc.
 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.
Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en 155 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.
Actualment MEG es troba en un procés d’unitat, amb les altres dues associacions escoltes de Catalunya (Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans), avançant cap a una identitat col·lectiva i una unitat d’acció, que pretén crear la nova associació única d’escoltisme i guiatge oberta i catalana.
L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 50 milions de membres arreu del món i presència en 170 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.

Etiquetes

Comparteix